Vegeterijanska pizza od pečenog Tofua s paprikom

Vrijeme pripreme: oko 50 min
Potrebni sastojci:

Sastojci za tijesto:
  • 35 g pšeničnog glatkog brašna
  • 15 g integralnog brašna
  • 1 kvasac u prahu (7g)
  • 1 čajna žličica soli
  • 5 jušnih žlica vode
Sastojci za umak od rajčice:
  • 250 g passata di pomodoro umaka
  • 1 žličica: ulja, šećera i brašna
  • 2 veća režnja češnjaka
  • 1 jušna žlica origana

  Što sve ide na pizzu:

  • 150 g kukuruza
  • 150 g šampinjona
  • 2 jušne žlice Annapurna tofu paštete
  • 100 g Annapurna pečeni tofu paprika
  • 1 jušna žlica origana

Kako napraviti tijesto:

Promiješati brašno, kvasac, sol i vodu dok se tijesto ne poveže. Mijesiti dok ne postane glatko. Pustiti da se tijesto digne (ostaviti pokriveno na toplom 20 minuta).

Kako napraviti umak:

Na laganoj vatri, na maslinovom ulju malo propržiti sitno sjeckani češnjak. Dodati žličicu brašna i miješati dok ne požuti. Dodati umak od rajčice (passata di pomodoro) i miješati dok ne zakuha. Dodati šećer i origano i kuhati još 10-ak minuta na laganoj vatri.

Kako složiti pizzu:

Posudu za pečenje (35x25cm) namazati s maslinovim uljem i zagrijati pećnicu na 180. Staviti tijesto u posudu i razvaljati na veličinu posude. Na tijesto ravnomjerno razmazati umak od rajčice i tofu paštetu. Nadrobiti i naslagati tofu. Zatim naslagati kukuruz, šampinjone te dodati origano. Peći 20-ak minuta. Razrezati pizzu na pola.

 

 

 

Vjerujemo da poboljšanjem kvalitete naše prehrane možemo utjecati na kvalitetu cjelokupnog našeg života. Mi u Annapurni nastojimo proizvesti proizvode koji su hranjivi, ukusni, ali prije svega dobri i za čovjeka i za prirodu.

Znakovi

Annapurna d.o.o.

Siget 18, Novaki
10431 Sv. Nedelja

T: 01/ 3385 533
F: 01/ 3385 534