Tempeh s kvinojom

veganski super osjecajSastojci za dvije osobe:

  • 100 grama kvinoje
  • 1 Annapurna tempeh
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 250 grama smeđih šampinjona
  • Pola dcl običnog sojinog ili zobenog mlijeka
  • 2 žlice ulja

Priprema:

  • Skuhajte kvinoju u slanoj vodi.
  • Na ulju propržite luk i polovicu Annapurna tempeha narezanog na kockice.
  • Nakon što luk omekša, dodajte smeđe šampinjone isječene na pola i malo soli.
  • Pustite da se dinsta dvadesetak minuta. Po potrebi dodajte vode.
  • Iscijedite i umiješajte kvinoju.
  • Dodajte pola dcl običnog sojinog ili zobenog mlijeka i miješajte pet minuta na laganoj vatri.
  • Izvadite hranu na tanjure i napravite salatu od zelene salate, svježeg špinata i rajčica.
  • Prije obroka napravite kratak, efikasan trening od tri minute - kako biste ubrzali metabolizam i pripremili tijelo za što bolju apsorpciju hranjivih sastojaka iz ovog obroka.

Dragan Šurlan
Psiholog i trener
www.30dana.com
30-dnevni veganski izazov

Vjerujemo da poboljšanjem kvalitete naše prehrane možemo utjecati na kvalitetu cjelokupnog našeg života. Mi u Annapurni nastojimo proizvesti proizvode koji su hranjivi, ukusni, ali prije svega dobri i za čovjeka i za prirodu.

Znakovi

Annapurna d.o.o.

Siget 18, Novaki
10431 Sv. Nedelja

T: 01/ 3385 533
F: 01/ 3385 534