Proteinski Annapurna Bolognese by Iva Janeš

bolonjez 1

Vrijeme pripreme: 40 min
Potrebni sastojci:

  • 1 šalica svježeg tofua
  • 1 šalica dimljenog tempeha
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 luka
  • 1 režanj češnjak
  • 2 sitno rezane mrkvice
  • 1 stabljika sitno rezanog celera
  • 3 lista svježeg bosiljka ili 1 sušeni lovora
  • Kurkuma
  • Sol
  • 2 žlice slada
  • 1 žlica umeboshi octa
  • 2 šalice pasirane rajčice

       Marinada za tofu i tempeh:

  • 1- 2 žlice tamarija
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žličice slatke paprike
  • 1 žličica začin za juhu
  • Malo papra
  • 2 žlice prženih bundevinih sjemenki

      

Tofu s rajčicom

tofu s rajcicom

Vrijeme pripreme: oko 30 min
Potrebni sastojci:
  • 50 g prosa
  • 50 g crvene leće
  • 200 g laSoya svježeg tofua
  • 1 dcl pasirane rajčice
  • Ulje, sol, papar

Tofu s palentom

tofu s palentom
Vrijeme pripreme: oko 50 min
Potrebni sastojci:

  • 200 g Annapurna svježeg tofua
  • 200 gr kukuruzne krupice
  • 800 ml vode
  • ulje
  • prstohvat origana
  • prstohvat bosiljka
  • prstohvat vlasca
  • sol i papar po ukusu

Čokoladni proteinski puding

tofu coko pudingVrijeme pripreme: oko 35 min
Potrebni sastojci:
  • 200g Svježeg tofua-laSoya
  • 3 velike žlice kaka
  • 2 zrele banane
  • 2 dcl sojinog ili zobenog mlijeka
  • 8 datulja
  • 6 kockica čokolade za kuhanje

Brownie od crnog graha s kremom od Svježeg tofua

brownieVrijeme pripreme: oko 90 min
Potrebni sastojci:
Za brownie
  • konzerva crnog graha
  • 4 velike žlice kaka
  • 5 velikih žlica agava sirupa
  • 5 velikih žlica kokos maslaca
  • 1 prašak za pecivo
  • Vanilija ili rum ekstrakt za kolače
  • šačica orašastih plodova
Za kremu:
  • 1 Svježi tofu Annapurna
  • 3 rebra otopljene čokolade
  • 1 banana
  • 2 žlice agave sirupa
  • 5 velikih žlica kokosovog mlijeka

Veličanstveni Koburek

koburekVrijeme pripreme: oko 50 min
Potrebni sastojci:
  • 300 g bukovača
  • 200 g Dimljenog tofua
  • 3 glavice crvenog luka
  • 4 lista tijesta za štrudlu
  • 200 g blitve ili špinata
  • 80 g zobenih pahuljica
  • Sol i papar

Vegeterijanska pizza od pečenog Tofua s paprikom

Vrijeme pripreme: oko 50 min
Potrebni sastojci:

Sastojci za tijesto:
  • 35 g pšeničnog glatkog brašna
  • 15 g integralnog brašna
  • 1 kvasac u prahu (7g)
  • 1 čajna žličica soli
  • 5 jušnih žlica vode
Sastojci za umak od rajčice:
  • 250 g passata di pomodoro umaka
  • 1 žličica: ulja, šećera i brašna
  • 2 veća režnja češnjaka
  • 1 jušna žlica origana

 

Crni kruh s Dimljenim Tofuom od bosiljka

crni-kruh-s-tofuom
Vrijeme pripreme: oko 40 min
Potrebni sastojci:
  • 200g raženog brašna
  • 200g integralnog brašna
  • 100g heljdinog brašna
  • 250ml vode, tople (ne vruće)
  • 2 žličice suhog kvasca
  • 1 žličica meda (može i šećer)
  • 3 žličice mljevenog lana
  • 1 šačica narezanih oraha
  • 1 Dimljeni tofu s bosiljkom

Juha od tofua i tjestenine

juha od tofua

Vrijeme pripreme: oko 40 min
Potrebni sastojci:
  • 200 g tofua
  • 1 žlica ulja
  • 100 g udon tjestenine
  • svježi peršin
  • pola tikvice izrezane na trakice
  • 3 žličice miso paste
  • 2 žličice shoyua
  • prstohvat papra

U pola litre vode skuhajte tjeseninu. Dodajte miso, tikvicu i ostale začine. Na kraju dodajte tofu i ukrasite svježim peršinom.

Kuglice od tofua s povrćem

kuglice od tofua

Vrijeme pripreme: oko 30 min
Potrebni sastojci:

  • 300 g Tofua s povrćem
  • 50 g mrvica
  • 50 g brašna
  • 1 dcl shoyua
  • sol
  • papar
  • svježi peršin
  • crvena paprika
  • svježi vlasac

Tofu s povrćem sitno nasjekajte i prelijte shoyuom. Dodajte sve začine i dobro promiješajte. Dodajte mrvice i brašno, dovoljno da dobijete čvrstu smjesu. Kuglice oblikujte mokrim rukama i pržite u ulju. Poslužite uz umak ili pirjano povrće.

 

Krem juha od rajčica i tofua

juha od rajčica i tofuaVrijeme pripreme: oko 32 min
Potrebni sastojci:

  • 1 šalice pasirane rajčice
  • 1 žlica ulja
  • 1 luk
  • 4 rajčica
  • 2 žlice shoyua
  • prstohvat papra
  • 200g svježeg tofua
  •  

Pirjajte luk na malo ulja. Dodajte rajčicu i pirjajte još 3 minute. Dodajte pasiranu rajčicu, papar i shoyu. Kuhajte još 5 minuta. Maknite s vatre i ostavite da se kratko ohladi, te izmiksajte u blenderu. Vratite na vatru i kratko kuhajte. Svježi tofu miksajte u blenderu s malo vode dok niste dobili kremastu pastu. Dodajte malo soli i češnjak u prahu. Servirajte juhu i ukrasite pastom od tofua.

Pohani tofu - tempura

Pohani tofuVrijeme pripreme: oko 30 min
Potrebni sastojci:

  • 200 g svježeg tofua
  • brašo tip 850
  • shoyu za umakanje
 

Svježi tofu narežite na kockice.  Napravite gustu smjesu brašna i vode koju dobro ohladite u hladnjaku. Tofu umočite u brašno i zatim u smjesu brašna i vode. Pržite u dubokom ulju dok ne dobije zlatno smeđu boju. Tofu tempuru umačite u shoyu. Poslužite uz pareno povrće i salatu.

 

Pečeni tofu

peceni tofuVrijeme pripreme: oko 15 min
Potrebni sastojci:

  • 200 g tofua narezanog na ploške
  • shoyu
  • grillani patlidžan i tikvica
  • svježi peršin
 

Svježi tofu narežite na ploške, prelijte shoyuom i ostavite da malo odstoji. Pržite na ulju dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Ukrasite grillanim povrćem.

Vjerujemo da poboljšanjem kvalitete naše prehrane možemo utjecati na kvalitetu cjelokupnog našeg života. Mi u Annapurni nastojimo proizvesti proizvode koji su hranjivi, ukusni, ali prije svega dobri i za čovjeka i za prirodu.

Znakovi

Annapurna d.o.o.

Siget 18, Novaki
10431 Sv. Nedelja

T: 01/ 3385 533
F: 01/ 3385 534