Veganski blagdanski cheesecake

Veganski blagdanski cheesecake

Veganski blagdanski cheesecake

Veganski blagdanski cheesecake

Marina Brekalo s IG profila @brekalicious poznata i kao kreatorica mnogih sirovih slastica za koje se uvijek traži zalogaj više, donosi u ovom receptu svoju vegansku verziju ovog puta pečenog kolača. Kaže da je inače veliki ljubitelj Annapurna proizvoda, a jednako tako gaji ljubav prema veganskim sirevima za koje je napisala i kuharicu. Bilo je stoga za očekivati da će pripremiti nešto u verziji sa sirom, samo što u nizu cheeseva koji se nisu pekli, odlučila se za jedan zbog kojeg ćete htjeti uključiti pećnicu. Mi jesmo.
* Kalup 24cm

Sastojci za podlogu:

  • 2 šalice badema
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 2 šalice mekih datulja
  • 2 žlice soja jogurt
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • ½ šžličice đumbira u prahu
  • ½ žličice burbon vanilije u prahu
  • ¼ žličice mljevenog klinčića

Sastojci za nadjev:

  • 200g svježeg tofua Annapurna
  • 2 ½ šalice soja jogurta
  • ½ šalice maslaca od indijskih oraščića Annapurna
  • ¼ šalice prehrambenog kvasca
  • ¼ šalice aru praha
  • 1 šalica vode
  • ½ šalice javorovog sirupa ili nekog drugog zaslađivača
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1 žličica burbon vanilije u prahu
  • korica limuna i prstohvat soli

Priprema:

Pripremite kalup za tortu, namastite ga i po želji obložite papirom.
Uključite pećnicu na 180 stupnjeva C i odmah još u hladnu pećnicu stavite pekač napunjen vodom.
Za podlogu sameljite bademe i zobene pahuljice u multipraktiku. Potom dodajte začine i nastavite blendati da se sve dobro izmiješa. Dodajte datulje i jogurt te nastavite blendati.
Kompaktnu smjesu utisnite u dno kalupa, poravnajte i podignite smjesu uz rub kalupa i oblikujte rub po želji, viši istanjeni ili niži deblji.
Odložite kalup sa strane dok pripremate nadjev.
Sve sastojke za nadjev stavite u blender i zaista samo kratko zblendajte, tek toliko da se smjesa poveže u kremu. Nemojte dugo blendati zbog strukture nadjeva.
Gotovi nadjev izlijte u kalup i stavite na rešetku u pećnici iznad pekača s vodom.
Zatvorite pećnicu i bez otvaranja pecite kolač daljnjih 30 minuta. Potom ugasite pećnicu i ostavite cheesecake još 10 minuta u zatvorenoj pećnici. Tek tada otvorite pećnicu, izvadite kolač van i ostavite da se ohladi daljnjih 30 minuta na sobnoj temperaturi. Potom kolač stavite u hladnjak daljnjih 12 sati da se ohladi i stisne u strukturu koju treba imati.
Tek nakon toga vremena cheesecake će biti spreman za serviranje.
Nemojte preskočiti ovakav način pečenja i hlađenja jer će isti utjecati na strukturu kreme kolača.
Dekorirajte ga po želji i poslužite.
Čuvajte ga u hladnjaku do pet dana.

Napomena:

1 šalica je 250ml
1 žlica je 15ml
1 žličica je 5ml

Centar za postavke privatnosti

Koristimo kolačiće

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisnickog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše racunalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obicno spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogucava stranici da prikaže informacije prilagodene Vašim potrebama.
Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogucite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogucili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem racunalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hocete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slicno.

Kako onemoguciti kolačiće?
Iskljucivanjem kolačića odlucujete da li hocete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem racunalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.
Ako onemogucite kolačiće, necete moci koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

Kakve kolačiće koriste naše stranice i zašto?
Naše stranice koristi kolačiće s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogucile bolje korisnicko iskustvo. Kolačići se koriste za pamcenje korisnickih podataka i postavki.

Kakvi još kolačići postoje na našim stranicama?
Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje odredenih mogucnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogucujemo kolačiće društvenih mreža (Facebook), servisa za mjerenje posjecenosti (Google Analytics i Gemius Audience) te oglašivackih mreža poput Google AdSensea.

Dodatne informacije
Trenutno postoji nekoliko web-stranica za iskljucivanje pohranjivanja kolačića za razlicite servise. Više informacija možete saznati na sljedecim poveznicama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
http://www.aboutads.info/choices/