O nama

Annapurna d.o.o.
Siget 18, Novaki, 10431 Sv.Nedelja

Annapurna je tvrtka koji se bavi proizvodnjom ekoloških proizvoda na bazi soje i pšenice. Annapurna iza sebe ima više od desetljeće iskustva u ekološkoj proizvodnji.

Vjerujemo da poboljšanjem kvalitete naše prehrane možemo utjecati na kvalitetu cjelokupnog našeg života. Mi u Annapurni nastojimo proizvesti proizvode koji su hranjivi, ukusni, ali prije svega zdravi i cjeloviti.

Od samog početka djelovanja obrta, cilj nam je bio proizvodnja visoko kvalitetnih proizvoda na biljnoj bazi koji svojim okusom i teksturom lako mogu zamijeniti meso i milječne proizvode u ljudskoj prehrani. Svi proizvodi izrađuju se ručno, na tradicionalan način uz uporabu moderne tehnologije koja osigurava postojanost kvalitete proizvoda. Svaka faza proizvodnog procesa je strogo kontrolirana. To omogućava HACCP sustav koji je sastavni dio kontrole proizvodnje.

Većina sastojaka koji se koriste u proizvodnji je certificiranog ekološkog podrijetla. To znači da pri uzgoju sirovina nisu korištena umjetna gnojiva ni pesticidi. Naši prozvodi ne sadrže genetski modificirane sastojke, konzervanse, umjetne boje ni arome. Svi proizvodi posjeduju V-oznaku, internacionalni certifikat koji dokazuje da su proizvodi veganski i da ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla.

Danas Annapurna proizvodi dva branda- Annapurna i Soja labos. Proizvodni asortiman obuhvaća širok asortiman proizvoda od soje i pšenice dostupnih na području cijele Hrvatske.

Politika kvalitete i sigurnosti hrane

ANNAPURNA je proizvodni obrt koji se bavi proizvodnjom ekoloških proizvoda na bazi soje i pšenice. Iza sebe imamo više od desetljeća iskustva u ekološkoj proizvodnji.
Vjerujemo da poboljšanjem kvalitete naše prehrane možemo utjecati na kvalitetu cjelokupnog našeg života. Mi u Annapurni nastojimo proizvesti proizvode koji su hranjivi, ukusni, ali prije svega zdravi i cjeloviti. Svaka faza proizvodnog procesa je strogo kontrolirana kroz primjenu HACCP sustava koji je sastavni dio kontrole naše proizvodnje kako bi osigurali higijensku proizvodnju, zdravstvenu ispravnost svojih proizvoda i najviši moguć stupanj kvalitete svojih usluga.

Većina sastojaka koji se koriste u proizvodnji je certificiranog ekološkog podrijetla.
To znači da pri uzgoju sirovina nisu korištena umjetna gnojiva ni pesticidi. Naši proizvodi ne sadrže genetski modificirane sastojke, konzervanse, umjetne boje ni arome. Svi proizvodi posjeduju V-oznaku, internacionalni certifikat koji dokazuje da su proizvodi veganski i da ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla.

Svaki zaposlenik našeg obrta mora biti upoznat s našom politikom kvalitete i sigurnosti hrane i prihvatiti je kao trajno načelo u obavljanju svojih radnih zadataka u obrtu. U ostvarenju ove politike imamo podršku naših zaposlenika, čija je osobna odgovornost nedjeljiva karika u lancu uspješnosti cjelokupnog sustava upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane.

Ključni elementi naše politike kvalitete i sigurnosti hrane su:

 • Poštivanje zakonskih zahtjeva koji se odnose na poslovanje obrta;
 • Primjenjivati HACCP načela u primjeni i održavanju sustava sigurnosti hrane;
 • Provoditi i stalno nadzirati potrebne higijenske uvjete rada u proizvodnji;
 • Poštivanje zahtjeva norme ISO 9001;
 • Poštivanje svih ostalih internih zahtjeva koje si obrt postavlja uz primjenu svih preventivnih mjera;
 • Provoditi pravovremeno, primjereno i redovito osposobljavanja za sve zaposlenike obrta iz područja sigurnosti hrane i kvalitete proizvoda.
 • Individualno pristupati našim kupcima u cilju što detaljnijeg upoznavanja njihovih potreba, zahtjeva i očekivanja, te pratiti njihovo zadovoljstvo i poduzimati mjere za održavanje i dizanje njihovog zadovoljstva;
 • Njegovanje partnerskih odnosa sa svim kupcima, dobavljačima i zaposlenicima;
 • Kontinuirano promišljamo i provodimo poboljšanja na učinkovitosti i djelotvornosti naših poslovnih procesa i HACCP sustava prateći nove i suvremenije mogućnosti proizvodnih procesa, kontrolu kvalitete sirovina, kontrolu kvalitete gotovog proizvoda;
 • Postavljati si jasne, mjerljive, vremenski ograničene i razumno ambiciozne ciljeve, te pratiti njihovo ostvarivanje.
 • Našu politiku kvalitete i sigurnosti hrane trajno preispitujemo kako bi u svakom trenutku bila primjerena djelatnosti našeg obrta.