Soja i tofu jedni su od najvažnijih izvora bjelančevina biljnog podrijetla jer sadrže sve esencijalne aminokiseline koje su nužne za normalno funkcioniranje ljudskog organizma. Mnoge namirnice koje su bogate bjelančevinama (meso, grahorice, mliječni proizvodi) često su teško probavljive. Za razliku od njih, tofu je izrazito lagan za probavu jer su u procesu proizvodnje odstranjena vlakna i ugljikohidrati topivi u vodi. Zbog toga ga mogu konzumirati i mala djeca, starije osobe te osobe s probavnim smetnjama.

Tofu je idalna dijetalna namirnica. Ima nisku kalorijsku vrijednost – 100g proizvoda ima oko 130 kcal. Sadrži oko 15 g bjelančevina i samo 1 g ugljikohidrata. Ne sadrži kolesterol, nego čak pospješuje snižavanje kolesterola u organizmu. Sadrži željezo, fosfor, magnezij, cink, te vitamine B skupine i vitamin E.

Mnoga istraživanja potvrđuju da redovita konzumacija tofua i ostalih sojinih prerađevina doprinosi smanjenju mogućnosti od oboljenja od nekih bolesti kao što su rak dojke, rak prostate, visoki krvni tlak, srčana oboljenja itd.

Annapurna proizvodi Svježi tofu, Marinirani tofu, Tofu s povrćem, Tofu sa sezamom, Tofu grill, Dimljeni tofu, Dimljeni tofu s bosiljkom, Tofu burger s povrćem.