Onigirazu (onigiri sendvič) sa sticky tofuom

  • Sljedeća objava
  • Prethodna objava

Onigirazu (onigiri sendvič) sa sticky tofuom

Savršeno za brzinski ručak i piknike!

Ako volite sushi i sendviče, ovaj recept je savršen za vas, a donosi ga Vania Ardiles Perić s IG profila rockyourgreens rođena Čileanka koja u Hrvatskoj živi već jedno vrijeme. Recept je zabavan za napraviti jer se možete poigrati sa sastojcima koje imate i napraviti desetke različitih kombinacija. Umjesto sushi riže Vania je koristila crnu rižu jer je bogata vlaknima i lijepe je boje.

Sastojci za umak:

  • 2 žlice tamarija
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 2 žličice rižinog octa (mirin)
  • 3 žlice vode
  • 1/2 soka od limuna
  • 1/2 žličice škroba tapioke

Sastojci za 2-3 onigirazu:

  • 1/2 bloka Annapurna dimljenog tofua

Postupak:

1. Pomiješajte sve sastojke za umak u zdjeli.

2. Dodajte malo sezamovog ulja u tavu i zapecite tofu dok ne porumeni.

3. Izlijte smjesu na tofu i pustite da se reducira. Kada dobijete ljepljivu (sticky) konzistenciju, tofu je spreman.

4. Sada možete složiti svoj Onigirazu sendvič tako da na list nori posložite crnu rižu (začinjena rižinim octom), zatim krastavac začinjen rižinim octom, tamarijem i crnim sezamom, listove rukole, narezani avokado te na vrh posložite sticky tofu i kimchi dresing za zamotajte u paketić.

* Preljev za kimči:
Napravljen je sa sojinim jogurtom, sokom od kimčija (iz staklenke za kimči koji Vania radi), sokom od limuna, soli i paprom.

  • Sljedeća objava
  • Prethodna objava