Blog

punjene_paprike

Priprema:

1 sitno nasjeckan luk, 200 g cous cousa, 100 g sitno nasjeckanog svježeg seitana, 50 g sitno nasjeckanog dimljenog seitana, 50 g svježeg tofua izrezanog na sitne kockice, 4 crvene paprike prerezane na pola, sol, papar, kurkuma

Zagrijte pečnicu na 180oC. Na tavi zagrijte ulje i pržite luk dok ne posmeđi. Dodajte tofu, sitno nasjeckani svježi i dimljeni seitan i pirjate još 5 minuta. Cous cous pospite s malo kurkume i prelite kipućom vodom. Pustite da odstoji 10 minuta. Kad cous cous omekša dodajte ga seitanu i pirajte još 2 minute. Začinite sa soli i paprom po ukusu. Smjesom seitana i cous cousa napunite paprike. Premažite vanjski dio paprike s uljem, složite u lim za pečenje i pecite 20 minuta.