Tart od borovnica

Tart od borovnica

Tart od borovnica

Kremoznost ovom tartu od borovnica dodatno daje Annapurna maslac od indijskih oraščića za koji se baš jako morao kontrolirati da ga ne pojede na žlicu – kaže Juraj koji stoji iza IG profila zlicasecera I radi čijih slastica nam rastu zazubice.

Juraj kaže postupak možda djeluje dugotrajan zbog vremena hlađenja i zamrzavanja, ali vjerujte da se isplati. Također umjesto da radite male tartove, možete napraviti i jedan klasični veliki, no morat ćete prilagoditi količinu sastojaka.

Tart:

  • 200 g pšeničnog brašna (kombinacija glatkog i oštrog, pola-pola)
  • 100 g hladnog veganskog maslaca ili margarina
  • 60 g brezinog šećera u prahu

Krema:

Preljev:

  • ostatak sirupa od borovnice

Priprema:

1. Od sastojaka za tart umijesite prhko tijesto pa ga ostavite u hladnjaku da se stisne barem pola sata do sat vremena. Nakon toga tijesto razvaljajte i utisnite u male kalupe promjera 8 cm i pecite 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C. Kad su pečeni, ostavite ih da se dobro ohlade.
2. U loncu raskuhajte borovnice sa šećerom dok ne dobijete gušću tekućinu / sirup i pustite da se ohladi.
3. Mikserom izradite kokosovo mlijeko i maslac od indijskih oraščića pa im dodajte 2/3 sirupa od borovnice, a ostatak ostavite za preljev. Smjesu izlijte u okrugle silikonske kalupe i stavite u zamrzivač preko noći.
4. Smrznutu smjesu na kraju prelijte ostatkom sirupa od borovnice pa umetnite u košarice. Dalje tartove možete normalno držati u hladnjaku, nije potrebno zamrzavati.

*Od ove količine sastojaka dobit ćete 6 malih tartova promjera 8 cm.