Blog

Prijatelji životinja u suradnji su s proizvodnim obrtom Annapurna i mnogim drugim proizvođačima prirodne hrane pozvali na nužnost razvoja ponude za sve turiste vegatarijance i vegetarijace vegane.

Organizirane su degustacije veganske kuhinje u Rijeci, Biogradu i Zadru u ljeto 2011. godine, gdje su se mogle kušati mnogobrojne namirnice u šarolikim receptima, uz pripremanje nekih jela pred posjetiteljima.

Promovirala se i veganska kuharica „Mljac“, u izdanju Dvostruke Duge i organizacije Prijatelji životinja koja sadrži više od 50 jela bogate ponude organskih i zdravih namirnica.

Svi posjetitelji mogli su potpisati peticiju kojom se zalaže za uvođenje vegetarijanskih obroka u javne institucije, poput vrtića, škola i bolnica.

Kako bi se olakšao pronalazak svih veganskih namirnica, Prijatelji životinja objavili su Vege vodič, koji nudi informacije o cijenama, količinama i lokacijama kupnje spomenutog.

Kampanja „I turisti su vegetarijanci“ i kuharica Mljac dio su Grundtvig projekta, a realizirana je i u suradnji s FARM – Farm Animal Rights Movement.