Blog

nova inf

Annapurna certificirani je organski – ekološki proizvođač, što znači da su gotovo sve sirovine koje se koriste kao sastojci proizvedene isključivo prirodno, bez upotrebe pesticida, kemijskih zaštitnih sredstava ili mineralnih gnojiva koja su bazirana na lako topivim fosfatima. Ekološka proizvodnja zabranjuje upotrebu GMO sastojaka.
Annapurna ekološki proizvodi ne sadrže umjetne dodatke koji su dozvoljeni u konvencionalno proizvedenoj hrani!
-U proizvodnji se koristi samo najkvalitetnija soja s organskih farmi proizvedena specijalno za tofu proizvode
-Hladno prešano suncokretovo ulje – punog okusa, visoke nutritivne vrijednosti jer se hladnim prešanjem prirodni sastojci iz sjemenki zadržavaju u ulju, prirodni izvor vitamina E koji je snažni antioksidant
– Ekološko pšenično brašno s visokim udjelom biljnih bjelančevina
-Originalni ekološki japanski soja sos izrađen po tradicionalnoj recepturi
Svi sastojci proizvoda su točno popisani na našim etiketama i proizvodi ne sadrže skrivene sastojke koji nisu navedeni.
Također je važno napomenuti da se pri pakiranju, skladištenju i čuvanju namirnica ne koriste nikakve kemikalije za razliku od načina tretiranja konvencionalnih namirnica gdje se često koriste toksične kemikalije kako bi se namirnice bolje očuvale.
Većina naših proizvoda nosi eko certifikat koji karakterizira cjeloviti „ekološki put“ od polja do police u trgovini. Svi sastojci koje je moguće dobaviti imaju eko certifikat tako da većina naših proizvoda sadrži minimalno 90% ekoloških sastojaka.
Prednosti ove vrste prehrane su brojne:
-Visok udio biljnih bjelančevina
-Niskokalorično, dijetalno
-Bez konzervansa, aroma, umjetnih boja
-Bez sastojaka životinjskog porijekla
-Ručno rađeno i proizvedeno u Hrvatskoj
Pridonosimo očuvanju okoliša. Nastojimo koristimo energetski učinkovit način proizvodnje i korištenja energije koji ima minimalno štetni utjecaj na okoliš.
Slijedimo ekološka načela i kriterije kojima se nastoji postići najviši stupanj zbrinjavanja otpada tako da se postigne ekološko gospodarenje u najvećoj mogućoj praktičnoj mjeri.
Provodimo ekološko zbrinjavanje u kojem nastojimo da se što veći dio ostataka iz proizvodnje vraćaju u uporabu.
S primjenom HACCP sustava, kontroliramo sigurnost hrane „od polja do stola“, dakle ne samo u sustavu transporta i skladištenja već i u samom procesu proizvodnje- kompletnom manipulacijom s namirnicama.