Frozen jogurt s bademovim maslacem

Frozen jogurt s bademovim maslacem

Frozen jogurt s bademovim maslacem

Ako se osjećate kao da vam se ništa ne da, Juraj s IG profila zlicasecera savjetuje da si napravite jedan pravi ljetni brzinski desert i odmah ćete se osjećati bolje, kao i on.

Neki dan je naletio na savršeno zreli mango i odmah je znao da ga mora iskoristiti za neki recept. Pala mu je stoga na pamet ideja plant based frozen yogurta koji kod nas možda i nije toliko popularan i raširen, ali je jako ukusan. I ono najvažnije – jednostavan za napraviti.

Na kraju ga je prelio Annapurna maslacem od badema i može samo reći da ga više nema jer valja ga kušati i dok se radi recept.

Sastojci:

  • 200 g sojinog jogurta, grčkog tipa
  • 250 g narezanog manga
  • sok od pola limuna
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • ¼ žličice kurkume u prahu (za jaču boju, ali možete i izostaviti)
  • 2 žlice Annapurna bademovog maslaca

+ po želji nekoliko kriški kivija ili nekog drugog svježeg voća kao dodatak

Postupak:

1. Izblendajte sve sastojke osim bademovog maslaca (i kivija ili drugog voća koje ste odabrali), izlijte u posudu i stavite u zamrzivač.

2. Tijekom prva dva sata smrzavanja, svakih pola sata izvadite smjesu i dobro je izmiješajte kako bi vam na kraju bila ljepša i bez kristalića. Nakon toga je ostavite u zamrzivaču nekoliko sati ili tijekom noći.

3. Prije posluživanja ostavite na sobnoj temperaturi barem pola sata da se opusti pa prelijte s dvije (ili više) žlice bademovog maslaca, dodajte svježe voće i uživajte u neodoljivom ljetnom desertu.