Frozen jogurt s bademovim maslacem
Ako se osjećate kao da vam se ništa ne da, Juraj s IG profila zlicasecera savjetuje da si napravite jedan pravi ljetni brzinski desert i odmah ćete se osjećati bolje, kao i on.
Neki dan je naletio na savršeno zreli mango i odmah je znao da ga mora iskoristiti za neki recept. Pala mu je stoga na pamet ideja plant based frozen yogurta koji kod nas možda i nije toliko popularan i raširen, ali je jako ukusan. I ono najvažnije – jednostavan za napraviti.
Na kraju ga je prelio Annapurna maslacem od badema i može samo reći da ga više nema jer valja ga kušati i dok se radi recept.
Sastojci:
- 200 g sojinog jogurta, grčkog tipa
- 250 g narezanog manga
- sok od pola limuna
- 3 žlice javorovog sirupa
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- ¼ žličice kurkume u prahu (za jaču boju, ali možete i izostaviti)
- 2 žlice Annapurna bademovog maslaca
+ po želji nekoliko kriški kivija ili nekog drugog svježeg voća kao dodatak
Postupak:
1. Izblendajte sve sastojke osim bademovog maslaca (i kivija ili drugog voća koje ste odabrali), izlijte u posudu i stavite u zamrzivač.
2. Tijekom prva dva sata smrzavanja, svakih pola sata izvadite smjesu i dobro je izmiješajte kako bi vam na kraju bila ljepša i bez kristalića. Nakon toga je ostavite u zamrzivaču nekoliko sati ili tijekom noći.
3. Prije posluživanja ostavite na sobnoj temperaturi barem pola sata da se opusti pa prelijte s dvije (ili više) žlice bademovog maslaca, dodajte svježe voće i uživajte u neodoljivom ljetnom desertu.