Gnijezda od datulja punjena maslacem od lješnjaka
Datulja kao kraljica zdravlja i slatkog nepca glavni je nositelj ovog recepta uz naravno Annapurna maslac od lješnjaka – kaže Anita s IG profila anitasjourney_. Anita je radila ovaj recept već par puta posljednjih tjedana jer joj je datulja postala slatkiš broj jedan. Još kada zna da niti datulja niti naši maslaci nemaju dodanog rafiniranog šećera, kao da je stvoren za slatko uživanje bez grižnje savjesti. Uživajte i vi u ovom desertu i svakako ga isprobajte.
Sastojci:
- 120 g datulja (prethodno natopljenih sat vremena u vrućoj vodi)
- 3 žlice mlijeka
- 60 g kakaa
- 60 g kikiriki maslaca
- Maslac od lješnjaka za punjenje
Priprema:
1. Datulje prethodno namočite u vrućoj vodi sat vremena, zatim procijedite vodu i omekšane datulje stavite u blender.
2. Dodajte ostale sastojke: mlijeko, kakao i kikiriki maslac te izblendajte u gustu smjesu
3. Napravite kuglice koje rukama spljosnete i udubine u sredini malu rupu u koju stavite malo maslaca od lješnjaka.
4. Po želji možete ostaviti malo u frižideru na hlađenje, ali možete se i direktno jesti.