Home made Nutella u veganskim palačinkama
Svi ljubitelji Nutelle i palačinki, ovo je recept koji će vas posebno razveseliti. Nutella u domaćoj verziji i usudili bismo se reći zdravijoj je idealna, bez obzira i ako nemate doma super moćan mikser, kao što ga niti Alma Crnjak Zubec s IG profila @alma_the_mater nema. Alma se dosjetila odličnog recepta kako izraditi domaću Nutellu i u tom slučaju. Trebat će vam samo Annapurna maslac od lješnjaka.
Potrebni sastojci:
Sastojci za 7 (manjih) palačinka:
- 120 g brašna (bijelo glatko)
- 250 ml zobenog mlijeka
- 1 vanilin šećer
Sastojci za domaću Nutellu:
- 4 jušne žlice Annapurna maslaca od lješnjaka
- 1 jušna žlica kakao praha
- 2 žlice agava sirupa od vanilije
- 3 žlice biljnog mlijeka
Priprema:
Nakon što ispečete palačinke, izmiješajte dobro sve sastojke za domaću Nutellu i poslužite.