Juha od bundeve s kremom od bijelog graha & spicy prženim kockicama tofua

Juha od bundeve s kremom od bijelog graha & spicy prženim kockicama tofua

Juha od bundeve s kremom od bijelog graha & spicy prženim kockicama tofua

Ovo je jedna od najfinijih juha ikad i nadamo se da ćete probati ovaj recept – jednostavan je i nevjerojatno ukusan, a sigurno ćete impresionirati goste i ukućane. Recept donosi Barbara Medić s IG profila bio_by_barbara.

Potrebni sastojci:

ZA JUHU:

  • 1 luk
  • 2 zrna češnjaka
  • 1/2 muškatne bundeve
  • 2 mrkve
  • 3 žlice crvene leće
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Kurkuma 1/2 žličice
  • Dimljena paprika 1/2 žličice
  • Povrtna kocka
  • List lovora

ZA TOFU:

  • 1/2 dimljenog tofua Annapurna
  • 1 žlica soja sosa
  • 1 žlica Sriracha umaka
  • Malo naribanog đumbira
  • Žličicu agavinog sirupa
  • Zrno češnjaka zgnječenog
  • Krušne mrvice (oko 1 žlica)

ZA UMAK OD GRAHA:

  • 1/2 limenke bijelog graha (bez tekućine)
  • Žlica maslaca od indijskih oraščića Annapurna
  • Sol i papar (po ukusu)
  • Sok od 1/2 limuna
  • Maslinovo ulje

Priprema:

ZA JUHU:
Popržiti luk i češnjak na maslinovom ulju par minuta, dodati narezanu bundevu i mrkvu, pržiti još par minuta. Dodati opranu crvenu leću, list lovora, žličicu kurkume, povrtnu kocku, malo soli i dimljenu papriku. Kuhati dok ne omekša, oko 15-20 min. Izmiksati u blenderu i dodati par kapi soka od limuna.

ZA TOFU:
Tofu narezati na male kockice. Sve ostale sastojke (osim krušnih mrvica) staviti u zdjelicu, dobro promiješati te marinirati tofu oko pola sata. Na kraju dodati krušne mrvice i sve skupa pržiti na malo ulja dok ne porumeni.

ZA UMAK OD GRAHA:
Sve sastojke izmiksati u blenderu i prebaciti u zdjelicu.

ZA POSLUŽIVANJE:
Vruću juhu stavite u zdjelicu, u sredinu stavite 2-3 žlice umaka od bijelog graha, te na vrh kockice prženog tofua. Pospite sitno nasjeckanim svježim peršinom.