Krekeri s tofu paštetom

Krekeri s tofu paštetom

Krekeri s tofu paštetom

Jedna od stvari koja uvijek savršeno sjeda na svaki stol su – krekeri, a ovo je zaista fantastičan recept koji donosi Marina Brekalo s IG profila brekalicious. Marina ga stalno ponavlja, a ovaj puta je krekere kombinirala s Annapurna popularnom paštetom od tofua.

Potrebni sastojci:

  • 1 šalica sezamovih sjemenki
  • 1 šalica badema
  • ½ šalice sjemenki zlatnog lana
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • ¼ žličice dimljene paprike u prahu
  • ¼ žličice zelenog papra
  • 1 žličica soli
  • ½ šalice vode

Priprema:

Uključite pećnicu na 180*C.
Pripremite razvijač i rezač za tijesto, pleh i papir za pečenje te veću zdjelu u kojoj ćete promiješati sve sastojke zajedno.
Prvo sameljite bademe, sezamove i lanene sjemenke, dodajte im začine te sve dobro promiješajte žlicom.
Zatim dodajte vodu i maslinovo ulje te smjesu ponovno dobro promiješajte, najbolje rukom. Od tijesta oblikujte kuglu koju ćete premjestiti na papir za pečenje te razvući tijesto prema veličini vašeg pleha na debljinu do 3-5 mm. Ukoliko se tijesto lijepi, razvucite ga između dva papira za pečenje. Režite na željene veličine i pripazite na krajeve da ih ne istanjite jer će prilikom pečenja izgorjeti.
Krekere pecite 20-tak minuta.
Kada se ohlade, složite ih u staklenku, dobro zatvorite i čuvajte nekoliko tjedana.

Poslužite uz Annapurna tofu paštetu kao što je Marina, a možete isprobati i s tofunezom.