Pink Panna Cotta

Pink Panna Cotta

Pink Panna Cotta

Pink Panna Cotta

Panna cotta se ponekad naziva kremom, ali prava se krema zgušnjava žumanjcima, a u ovom receptu gustinom. Ako vam treba ideja za „last minute“ desert koji mami ne samo svojim nazivom već podjednako izgledom i okusom, svakako probajte napraviti ovu rozu Panna Cottu po ideji Martine Đođo s Instagram profila @cookie.djo.

Sastojci za 2 porcije:

Priprema:

1. Mlijeko uliti u lončić i grijati. Kad bude toplo, dodati šećer i gustin pa razraditi pjenjačom.
2. Zatim dodati maslac i miješati dok se ne sjedini s tekućinom.
3. Kada se počne zgušnjavati, dodati šumsko voće i uz stalno miješanje na laganoj vatri kuhati dok se ne dobije konzistencija kao puding.
4. Uliti u posudice i ostaviti 2-3 sata u frižideru da se stegne.

Martina se ovaj put odlučila za serviranje u teglicama, ali bi jednako dobro ispalo i da se vadi iz kalupića, samo treba pustiti da se skroz stegne.