Praline s maslacem od lješnjaka
Ništa ne može bolje razveseliti kao što to mogu čokoladne praline! Stoga vam Jasmina s IG profila whoishungry donosi super trik kako napraviti ove neodoljive i jednostavne poslastice koristeći Annapurna maslace od orašastih plodova.
Sastojci:
- 180 g tamne čokolade
- 20 g mliječne čokolade
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice ulja
- Maslac od lješnjaka
Priprema:
1. Izlomite čokoladu na manje komadiće i stavite je u posudu zajedno s maslacem i uljem.
2. Na laganoj vatri otopite smjesu, miješajući konstantno dok se sve ne sjedini i postane glatko.
3. Maknite posudu s vatre i ostavite da se glazura malo ohladi prije nego što je upotrijebite za prelijevanje u kalupiće za praline.
4. Kalupe s čokoladom stavite u zamrzivač da se čokolada stegne.
5. Praline puniti maslacem od lješnjaka i onda preliti čokoladom i vratiti nazad u zamrzivač na 30 min da se čokolada stisne do kraja.