Jednostavan kolač od mrkve

Jednostavan kolač od mrkve

Jednostavan kolač od mrkve

Još jedan jednostavan kolač koji se brzo priprema je kolač od mrkve. Ana Verbanac s IG profila siroveslasti, koja i donosi ovaj recept, kaže kako uz dodatak Annapurna maslaca od orašida ovaj kolač bude baš prava poslastica!

Sastojci:

  • 150 g pirovog brašna
  • 50 g mljevenih badema
  • 150 g biljnog mlijeka
  • 100 g javorovog sirupa
  • 100 g ribane mrkve
  • 30 g maslinovog ulja
  • žlica maslaca od badema
  • žlica jabučnog octa
  • 1 “jaje” od lana (žlica mljevenog lana u 3 žlice vode)
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 50 g sjeckanih oraha
  • žličica cimeta, đumbira, kardamoma
  • prstohvat soli

Preljev:

Priprema:

1. Pomiješati brašno, mljevene bademe, sjeckane orahe, prašak za pecivo, sodu, sol i začine.
2. U biljno mlijeko dodati ocat. Dodati ulje, javorov sirup, maslac od badema i jaje od lana.
3. Pomiješati mokre i suhe sastojke, dodati ribanu mrkvu i sve zajedno lagano promiješati.
4. Izliti u kalup za kruh (može i u kalupe za muffine) i posuti s još sjeckanih oraha.
5. Peći 30-ak minuta na 180 °C.
6. Za preljev dobro promiješati sve sastojke i preliti po ohlađenom kolaču.