Sendvič s dimljenim tofuom i sezonskim namirnicama za ponijeti na posao

Sendvič s dimljenim tofuom i sezonskim namirnicama za ponijeti na posao

Sendvič s dimljenim tofuom i sezonskim namirnicama za ponijeti na posao

Kaže Iva Finderle s IG profila ivafi_helatylittletooth kako voli nositi marendu na posao! Može si ponijeti što god želi i većinu dana si baš to izgušta, ali kaže da ima dana kada ne zna što bi radila ili jela. Za takve dane voli izvući jednu od onih stvari koje “uvijek ima u frižideru” kao što je npr. dimljeni tofu jer se s njim može svašta. Iva je ujedno prihvatila naš izazov rušenja mitova o veganskoj prehrani te da veganske namirnice nisu i ne moraju biti isključivo za vegane već su i za svejede, te koje se mogu ubaciti u prehranu kako bi ona bila fina, hranjiva i obogaćena. Zato je Iva smislila recept za sendvič s dimljenim tofuom i drugim sezonskim namirnicama za ponijeti na posao.

Recept je ustvari vrlo jednostavan!

Pripremite dvije ploške kruha sa sjemenkama (ili jedan panin), malo ajvara, par ploški @annapurna dimljenog tofua, kimchi, radič i zelenu salatu na trakice te par kapi maslinovog ulja. Uz to možete kao prilog sa strane pripremiti neko ukiseljeno povrće i naravno Ivi neizostavan kefir.

Kako je Iva magistra nutricionizma i bez obzira što nije veganka niti vegetarijanka, kaže da voli ubaciti nove namirnice kao što je tofu u svoju prehranu jer pravilna prehrana ide više u smjeru “što bi još mogla ubaciti?” umjesto “što trebam izbaciti?”.