Sendvič s hrskavim tofuom i kimchi majonezom

Sendvič s hrskavim tofuom i kimchi majonezom

Sendvič s hrskavim tofuom i kimchi majonezom

Anđela Ivčević s IG profila lil_kitchen voli šarolike i nutritivno bogate plant-based obroke pa je rado prihvatila naš izazov da prikaže kako veganska jela nisu komplicirana, restriktivna, nutritivno nedostatna, nezasitna i neukusna kao što se to ponekad misli. Osmislila je stoga jako sočan i ukusan sendvič s hrskavim pečenim tofuom u pankom mrvicama, kimchi tofunezom, salatom s hrpom različitog sezonskog povrća i voća te avokadom. Osmišljavajući kombinaciju zaključila je da bi sve to savršeno funkcioniralo i u obliku zdjelice s rižom tako da slobodno napravite malo veću količinu svega i uživajte na razne načine!

Sastojci – za hrskavi tofu:

  • Annapurna svježi tofu
  • Soja sos
  • Panko mrvice
  • Brašno
  • Voda
  • Dimljena paprika
  • Sol
  • Ulje

Sastojci – za salatu:

  • Ljubičasti kupus
  • Ljubičasti luk
  • Korabica
  • Mrkva
  • Jabuka
  • Sol
  • Ocat (rižin)
  • Ulje (maslinovo)

Sastojci – za kimchi tofunezu:

  • Annapurna tofuneza
  • Kimchi
  • Dimljena paprika

I još:

  • Avokado
  • Kruh (ili skuhana basmati riža u drugoj verziji jela)

*Anđela kaže da vam količine ne trebaju, napravite odokativno ovisno o tome koliko obroka želite pripremiti. Sve komponente mogu stajati i do nekoliko dana u hladnjaku.

Priprema:

Priprema – tofu:
Tofu dobro posušite kuhinjskim ručnikom pa narežite na ploškice i začinite soja sosom.
U odvojenim posudama pripremite sve za paniranje – brašno, panko mrvice te smjesu od brašna i vode koja treba biti malo gušća od smjese za palačinke. Tu smjesu začinite solju i dimljenom paprikom. Tofu najprije uvaljajte u brašno, pa umočite smjesu brašna i vode te na kraju uvaljajte u panko mrvice. Tako pripremljen tofu poslažite na pleh za pečenje pa s obje strane poprskajte s malo ulja. Stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva oko pola sata odnosno dok tofu sa svih strana ne postane hrskav i dobije zlatno smeđu boju. Negdje na pola pečenja ga preokrenite.

Priprema – salata:
Kupus i luk tanko narežite (najlakše uz pomoć mandoline), a ostalo krupno naribajte. Začinite solju, octom i uljem, dobro promiješajte i pustite da malo odstoji.

Priprema – kimchi tofuneza:
Na otprilike 100 g tofuneze dodajte 2 do 3 žlice kimchija, dobar prstohvat dimljene paprike i sve skupa izblendajte dok ne dobijete glatki umak. Stavite u bočicu ili teglicu i čuvajte u hladnjaku – ova količina bit će dostatna za nekoliko obroka.

Priprema – sendvič:
Sve komponente složite između dvije kriške kvalitetnog kruha ili na vrh zdjelice s rižom – u tom slučaju po vrhu možete dodati i malo sezama i narezanog mladog luka.