Vaganski trener i psiholog Dragan Šurlan pripremio je svoj omiljen veganski recept od tempeha i kvinoje.
“Ovaj obrok će vas ugodno iznenaditi, zasititi bez osjećaja težine u želucu i omogućiti vam dovoljno energije za dan pun aktivnosti.”
Sastojci za dvije osobe:
- 100 grama kvinoje
- 1 Annapurna tempeh
- 1 veća glavica crvenog luka
- 250 grama smeđih šampinjona
- Pola dcl običnog sojinog ili zobenog mlijeka
- 2 žlice ulja
- Skuhajte kvinoju u slanoj vodi.
- Na ulju propržite luk i polovicu Annapurna tempeha narezanog na kockice.
- Nakon što luk omekša, dodajte smeđe šampinjone isječene na pola i malo soli.
- Pustite da se dinsta dvadesetak minuta. Po potrebi dodajte vode.
- Iscijedite i umiješajte kvinoju.
- Dodajte pola dcl običnog sojinog ili zobenog mlijeka i miješajte pet minuta na laganoj vatri.
- Izvadite hranu na tanjure i napravite salatu od zelene salate, svježeg špinata i rajčica.
- Prije obroka napravite kratak, efikasan trening od tri minute – kako biste ubrzali metabolizam i pripremili tijelo za što bolju apsorpciju hranjivih sastojaka iz ovog obroka.
Dragan Šurlan
Psiholog i trener
www.30dana.com
30-dnevni veganski izazov