Tempeh s kvinojom

veganski_super_osjecaj_tmb

Vaganski trener i psiholog Dragan Šurlan pripremio je svoj omiljen veganski recept od tempeha i kvinoje.

“Ovaj obrok će vas ugodno iznenaditi, zasititi bez osjećaja težine u želucu i omogućiti vam dovoljno energije za dan pun aktivnosti.”

Sastojci za dvije osobe:

  • 100 grama kvinoje
  • 1 Annapurna tempeh
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 250 grama smeđih šampinjona
  • Pola dcl običnog sojinog ili zobenog mlijeka
  • 2 žlice ulja
  • Skuhajte kvinoju u slanoj vodi.
  • Na ulju propržite luk i polovicu Annapurna tempeha narezanog na kockice.
  • Nakon što luk omekša, dodajte smeđe šampinjone isječene na pola i malo soli.
  • Pustite da se dinsta dvadesetak minuta. Po potrebi dodajte vode.
  • Iscijedite i umiješajte kvinoju.
  • Dodajte pola dcl običnog sojinog ili zobenog mlijeka i miješajte pet minuta na laganoj vatri.
  • Izvadite hranu na tanjure i napravite salatu od zelene salate, svježeg špinata i rajčica.
  • Prije obroka napravite kratak, efikasan trening od tri minute – kako biste ubrzali metabolizam i pripremili tijelo za što bolju apsorpciju hranjivih sastojaka iz ovog obroka.

Dragan Šurlan
Psiholog i trener
www.30dana.com
30-dnevni veganski izazov