Tempeh valjušci

tempeh valjusci

Potrebni sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žlice Lanenih sjemenki
  • 2 žlice bosiljka
  • 100 g krušnih mrvica (ili sezam)
  • soja sos
  • 1 limun (sok)
  • bučino ulje, maslinovo ulje
  • sol, papar
  • 300g Annapurna Tempeha

Priprema:

Marinirajte Tempeh u limun soku, bučinom ulju, soja sosu, papru s češnjakom i lukom, najmanje 30min. Pirjajte luk i češnjak u maslinovom ulju. Marinirani Tempeh, zajedno s marinadom usitnite u multipraktiku. Smjesi dodajte prethodno vodom natopljene sjemenke lana. Smjesu tempeha uvaljajte u mrvice ili sezam, pecite na maslinovom ulju dok ne poprimi zlatnu boju. Valjuške poslužite uz svježe sezonsko povrće.