Veličanstveni Koburek

koburek

Vrijeme pripreme: 35 min

Potrebni sastojci:

  • 300 g bukovača
  • 200 g Dimljenog tofua
  • 3 glavice crvenog luka
  • 4 lista tijesta za štrudlu
  • 200 g blitve ili špinata
  • 80 g zobenih pahuljica
  • Sol i papar

Marinada za tofu i tempeh:

  • 1- 2 žlice tamarija
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žličice slatke paprike
  • 1 žličica začin za juhu
  • Malo papra
  • 2 žlice prženih bundevinih sjemenki

Priprema:

  • Nasjeckati luk na ulju dok ne požuti.
  • Dodati bukovače, špinat i nastaviti pržiti još 10 minuta.
  • Narezati tofu i zajedno s zobenim pahuljicama dodati ga smjesi.
  • Sve dobro izmiješati.
  • Staviti pola smjese na dva lista tijesta i zarolati.
  • Premazati s malo ulja i staviti u posudu za pečenje.
  • Peći u zagrijanoj pećnici 25 min na 200 C.
  • Servirati sa zelenom salatom od leće i kuhanim keljem.

Dragan Šurlan
Psiholog i trener
www.30dana.com
30-dnevni veganski izazov