Vrijeme pripreme: 35 min
Potrebni sastojci:
- 300 g bukovača
- 200 g Dimljenog tofua
- 3 glavice crvenog luka
- 4 lista tijesta za štrudlu
- 200 g blitve ili špinata
- 80 g zobenih pahuljica
- Sol i papar
Marinada za tofu i tempeh:
- 1- 2 žlice tamarija
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 žličice slatke paprike
- 1 žličica začin za juhu
- Malo papra
- 2 žlice prženih bundevinih sjemenki
Priprema:
- Nasjeckati luk na ulju dok ne požuti.
- Dodati bukovače, špinat i nastaviti pržiti još 10 minuta.
- Narezati tofu i zajedno s zobenim pahuljicama dodati ga smjesi.
- Sve dobro izmiješati.
- Staviti pola smjese na dva lista tijesta i zarolati.
- Premazati s malo ulja i staviti u posudu za pečenje.
- Peći u zagrijanoj pećnici 25 min na 200 C.
- Servirati sa zelenom salatom od leće i kuhanim keljem.
Dragan Šurlan
Psiholog i trener
www.30dana.com
30-dnevni veganski izazov