A la carbonara umak od indijskih oraščića s tikvicama i špagetima
Jelena voli ovo jelo često spremati jer obožava kremaste umake, sastojci su jednostavni, a ručak je gotov za 15 minuta. Dijelimo s vama recept koji donosi Jelena s IG profila plantbasedjelena.
Sastojci (za dvije osobe):
- maslinovo ulje
- 2 režnja češnjaka
- 1 veća tikvica
- 70 g maslaca od indijskih oraščića
- sok od pola limuna
- 160 g špageta
Postupak:
1. Špagete stavite kuhati; kuhajte ih 3 min kraće nego što piše na pakiranju.
2. Na tavi ugrijte maslinovo ulje, dodajte protisnuti češnjak i lagano popržite. Dodajte naribanu tikvicu, posolite i dinstajte podlijevajući vodom u kojoj su se kuhali špageti. Maslac od indijskih oraščića pomiješajte sa cca 2 dcl vode od špageta i ulijte u tavu s tikvicama. Dodajte limunov sok.
3. Potom umiješajte špagete u dobivenu smjesu i stavite da odstoji minutu do dvije te potom servirajte.
Dodatan savjet: za što sličniji carbonara okus poslužit će dimljeni tofu, narezan na kockice i lagano prepržen na maslinovom ulju.