Mekane zobene pločice s maslacem od indijskih oraščića
Jelena s IG profila plantbasedjelena poigrala se sastojcima za zobene pločice na svoj način te nam donijela recept za kremaste granole pločice za koje kaže da nisu još jedne suhe pločice koje će vam se vući po stolu danima. Ove su kompaktne, mekane, glatke, kremaste teksture i super bogatog orašastog okusa.
Za 10 komada trebat će vam:
- 230 g maslaca od indijskih oraščića
- 120 ml javorovog sirupa
- 240 g zobenih pahuljica
- 50 g čokoladnih kapljica
- 10 g nasjeckanih indijskih oraščića (za malo hrskavosti)
- prstohvat soli
Postupak:
1. U posudu stavite maslac od indijskih oraščića i javorov sirup pa pomiješajte.
2. U odvojenoj posudi pomiješajte ostale sastojke pa ih pomalo dodavajte smjesi maslaca i sirupa (lakše je miješati malo po malo nego sve odjednom).
3. Utisnite smjesu u pleh dimenzija 18×21 cm u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
4. Dobro poravnajte na vrhu pa prebacite u zamrzivač na 2 sata.
5. Nakon dva sata izvadite, izrežite na 10 jednakih pločica, gricnite jednu za probu a ostatak čuvajte u hladnjaku.