Blagdanska verzija sirove Ferrero lješnjak torte

Blagdanska verzija sirove Ferrero lješnjak torte

Blagdanska verzija sirove Ferrero lješnjak torte

Blagdanska verzija sirove Ferrero lješnjak torte

Inspiracija za ovu tortu je delikatesan Ferrero Rocher. Bogate note čokolade i lješnjaka dolaze u verziji sirove torte koju je napravila Suzana Mušac (IG @my_vegan.love), a sam lješnjak je provukla kroz sva tri sloja, dok je krema dodatno obogaćena popularnim Annapurna maslacem od lješnjaka. Idealno kao blagdanska torta, idealno za sve ljubitelje lješnjaka, a i idealno za sve koji vole slatko i zdravo.

Podloga:

  • 100 g tostiranih očišćenih lješnjaka
  • 100 g svježih datulja
  • 1/2 žlice kakao praha
  • Prstohvat soli

Lješnjak krema:

  • 300 g indijskih oraščića
  • 40 g Annapurna maslaca od lješnjaka
  • 100 g rastopljene tamne čokolade
  • 150 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
  • 80 ml rastopljenog kokosovog ulja
  • 70-80 ml agavinog sirupa (zavisno od čokolade koju stavljate)
  • 1 žličica arome vanilije

Ganache:

  • 100 g tamne čokolade
  • 60 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
  • 30 g tostiranih sitno nasjeckanih lješnjaka

Priprema:

Lješnjake usitnite u multipraktiku, dodajte očišćene datulje, kakao prah i sol, miksajte dok ne dobijete smjesu koja se ne raspada kada ju stisnete među prstima.
Utisnite podlogu u kalup (na dno stavite masni papir) promjera 18 cm.

Za kremu stavite sve sastojke u blender i miksajte dok ne dobijete glatku kremu, prelijte je preko podloge i stavite tortu u hladnjak, najbolje preko noći ili minimalno 5 sati.

Kada je izvadite iz hladnjaka pripremite ganache tako da na pari rastopite čokoladu, dodajte joj kokosovo mlijeko, sjedinite s čokoladom i umiješajte sitno nasjeckan lješnjake. Prelijte preko torte i ostavite tortu u hladnjaku još pola sata.