Blagdanska verzija sirove Ferrero lješnjak torte
Blagdanska verzija sirove Ferrero lješnjak torte
Inspiracija za ovu tortu je delikatesan Ferrero Rocher. Bogate note čokolade i lješnjaka dolaze u verziji sirove torte koju je napravila Suzana Mušac (IG @my_vegan.love), a sam lješnjak je provukla kroz sva tri sloja, dok je krema dodatno obogaćena popularnim Annapurna maslacem od lješnjaka. Idealno kao blagdanska torta, idealno za sve ljubitelje lješnjaka, a i idealno za sve koji vole slatko i zdravo.
Podloga:
- 100 g tostiranih očišćenih lješnjaka
- 100 g svježih datulja
- 1/2 žlice kakao praha
- Prstohvat soli
Lješnjak krema:
- 300 g indijskih oraščića
- 40 g Annapurna maslaca od lješnjaka
- 100 g rastopljene tamne čokolade
- 150 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
- 80 ml rastopljenog kokosovog ulja
- 70-80 ml agavinog sirupa (zavisno od čokolade koju stavljate)
- 1 žličica arome vanilije
Ganache:
- 100 g tamne čokolade
- 60 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
- 30 g tostiranih sitno nasjeckanih lješnjaka
Priprema:
Lješnjake usitnite u multipraktiku, dodajte očišćene datulje, kakao prah i sol, miksajte dok ne dobijete smjesu koja se ne raspada kada ju stisnete među prstima.
Utisnite podlogu u kalup (na dno stavite masni papir) promjera 18 cm.
Za kremu stavite sve sastojke u blender i miksajte dok ne dobijete glatku kremu, prelijte je preko podloge i stavite tortu u hladnjak, najbolje preko noći ili minimalno 5 sati.
Kada je izvadite iz hladnjaka pripremite ganache tako da na pari rastopite čokoladu, dodajte joj kokosovo mlijeko, sjedinite s čokoladom i umiješajte sitno nasjeckan lješnjake. Prelijte preko torte i ostavite tortu u hladnjaku još pola sata.