Šumske kokos štangice
Melita Matičević Vukasović s IG profila @kuhas_melita napravila je štangice bez glutena, jaja i laktoze, ali neodoljivo okusom podsjećaju na sladoled. Zamislite samo sladoled zimi! A ove šumske kokos štangice jednako se garantirano tope u ustima.
* pleh je 20×20 cm
REDOSLIJED IZRADE S POTREBNIM SASTOJCIMA
PRHKA KORA OD KOKOSA
- – 170 g sitnog kokosovog brašna
- – 120 g zaslađivača (javor, med …)
- – 120 g kokosovog ulja
- Umijesiti i oblikovati. Peći na 180 °C osam minuta.
CHIA DŽEM
- – 250 g šumskog voća
- – 1/2 limunovog soka skuhati, maknuti s vatre i dodati
- – 70 g chia sjemenki
- – 50 g zaslađivača (javor, med…)
- Premazati preko pečene kore.
KREMA
- – 100 g veganskog jogurta
- – 200 g Annapurna maslaca od indijskih oraščića
- – 50 g zaslađivača (javor, med …)
- Zalediti
Priprema:
Rezati na željenu veličinu štangica. Zatim preliti sa 100 g omiljene (bijele) čokolade otopljene na pari sa žličicom kokos ulja. Posuti punomasnim mrvicama ili listićima kokosa.
Možete ih čuvati u frižideru ili zamrzivaču (ali u tom slučaju ih treba izvaditi i ostaviti na sobnoj temperaturi barem 10 min prije posluživanja).