Šumske kokos štangice

Šumske kokos štangice

Šumske kokos štangice

Melita Matičević Vukasović s IG profila @kuhas_melita napravila je štangice bez glutena, jaja i laktoze, ali neodoljivo okusom podsjećaju na sladoled. Zamislite samo sladoled zimi! A ove šumske kokos štangice jednako se garantirano tope u ustima.
* pleh je 20×20 cm

REDOSLIJED IZRADE S POTREBNIM SASTOJCIMA

PRHKA KORA OD KOKOSA

  • – 170 g sitnog kokosovog brašna
  • – 120 g zaslađivača (javor, med …)
  • – 120 g kokosovog ulja
  • Umijesiti i oblikovati. Peći na 180 °C osam minuta.

CHIA DŽEM

  • – 250 g šumskog voća
  • – 1/2 limunovog soka skuhati, maknuti s vatre i dodati
  • – 70 g chia sjemenki
  • – 50 g zaslađivača (javor, med…)
  • Premazati preko pečene kore.

KREMA

  • – 100 g veganskog jogurta
  • – 200 g Annapurna maslaca od indijskih oraščića
  • – 50 g zaslađivača (javor, med …)
  • Zalediti

Priprema:

Rezati na željenu veličinu štangica. Zatim preliti sa 100 g omiljene (bijele) čokolade otopljene na pari sa žličicom kokos ulja. Posuti punomasnim mrvicama ili listićima kokosa.

Možete ih čuvati u frižideru ili zamrzivaču (ali u tom slučaju ih treba izvaditi i ostaviti na sobnoj temperaturi barem 10 min prije posluživanja).