Cezar salata s grill tofuom
Grill tofu se savršeno uklopio u Cezar salatu, a recept za salatu donosi Suzana s IG profila my_vegan.love te kaže:
„Još jedan ukusan proizvod iz Annapurna asortimana. Možete ga samo narezati i jesti hladnog ili okrenuti na tavi da bude topao!“
Sastojci:
- 1 glavica iceberg salate
- 1 paket Annapurna grill tofu
- Suhi kruh po želji
Preljev:
- 2 žlice veganske majoneze
- 2 žlice veganskog jogurta
- 2 režnja češnjaka
- Malo soli i papra
Postupak:
1. Stari kruh izrežite na kockice, stavite na masni papir, začinite s malo soli, prelijte maslinovim uljem, dobro promiješajte i stavite peći na 200 stupnjeva u zagrijanu pećnicu nekoliko minuta dok ne dobije zlatnu boju.
2. Salatu operite i narežite na trakice, dobro je posušite.
3. Na grill tavi ispecite tofu, narežite ga na željene oblike.
4. U zdjelu ili veliki tanjur na dno stavite salatu, dodajte kockice ispečenog kruha i tofu. Prelijte umakom, po želji i kremom od aceta.