Sendviči s pečenim tofuom u homemade pecivu bez kvasca
Pečeni tofu s paprikom ili maslinama? Oba su jako ukusna, kaže Suzana, pa je napravila super brze sendviče u homemade pecivu bez kvasca. Inače joj Annapurna „ready to eat“ proizvodi dobro dođu, pogotovo u ljeto, i kada balansira između tri posla, plaže s djecom i kućanskih obaveza. Tako su i ove dvije verzije tofua idealne za brze ljetne obroke te za izlete, plažu ili posao.
Čak su i peciva brza gotova, kako kaže Suzana: „Zamuti, odmah ispeci, složi i ponesi“.
Provjerite kakve još ukusne recepte priprema na njenom IG profilu my_vegan.love, a za ove ukusne sendviče pogledajte recept u nastavku.
Sastojci za homemade peciva bez kvasca:
- 200 g bijelog pirovog brašna
- 50 g integralnog pirovog brašna
- Oko 220 g biljnog jogurta (bademovo ili neko drugo)
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica soli
Postupak:
1. Pomiješajte suhe sastojke, dodajte jogurt i zamijesite tijesto, po potrebi dodajte još malo brašna.
2. Podijelite tijesto na 4 dijela, oblikujte u željeni oblik, pospite po vrhu sezamom (po želji), te stavite peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta.
3. Ostavite da se malo ohlade pa složite sendvič po želji, koristeći obavezno Annapurna pečeni tofu s paprikom i/ili s maslinama uz dodatak sezonskog povrća i domaći namaz od avokada