Cheesecake kupolice s limunom

Cheesecake kupolice s limunom

Cheesecake kupolice s limunom

Cheesecake kupolice s limunom

Kaže Ana Verbanac s IG profila siroveslasti da kada ti život da limune, umjesto limunade, napravite kolač – i malo zakomplicirajte stvari. No, šalu na stranu. Možda na prvi pogled ove cheesecake kupolice s limunom zaista izgledaju komplicirano, ali to je samo na prvi pogled. Postupak za izradu ovog kolača je zapravo vrlo jednostavan – malo blendanja, malo slaganja, pa hlađenja u frižideru i – limunasti desert je tu.

Sastojci za podlogu:

  • 100 g badema
  • 50 g ribanog kokosa
  • 2 žlice rižinog sirupa
  • Žličica soka limuna i korica

Sastojci za lemon curd:

  • 2 žlice naribane korice domaćeg nešpricanog limuna
  • 1/2 šalice limunovog soka
  • 2 žlice gustina
  • 2 žlice rižinog sirupa (ili malo više ako volite da je slađe)
  • 200 g kokosovog mlijeka (gusti dio iz ohlađene limenke)

Sastojci za kremu:

  • 200 g indijskih oraščića
  • 2 kapsule probiotika
  • 100 g kokosovog mlijeka (gusti dio iz ohlađene limenke)
  • 60 g kokosovog ulja
  • 20 g kakao maslaca
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 1 žlica lemon curda

Sastojci za glazuru:

Priprema:

1. Sve sastojke za podlogu usitniti u multipraktiku do ljepljive mrvičaste strukture. Utisnuti u kalup pa kad se malo stisne, rezati krugove prema veličini silikonskog kalupa kojeg koristite.
2. Sve sastojke za lemon curd izblendati u glatku smjesu pa na laganoj vatri kuhati dok se ne pretvori u gustu smjesu. Preliti odmah u kalupe željenog oblika ili na ravnu podlogu pa nakon što se dobro ohladi i stisne izrežete krugove nešto manje od kalupa u kojima ćete raditi kolač.
3. Za kremu je potrebno indijske oraščiće natopiti u vodi nekoliko sati prije, a može i preko noći. Natopljene oraščiće isprati i izblendati uz dodatak malo vode tek toliko da se može izblendati. Dodati dvije kapsule probiotika i ostaviti poklopljeno da fermentira 24 sata. Dodati ostale sastojke i izblendati u glatku kremu.
4. Silikonski kalup zapuniti do 2/3 s kremom, u kremu utisnuti krug lemon curda, pa do vrha poravnati s još kreme. Zamrznuti.
5. Sve sastojke za glazuru izblendati do glatke smjese.
6. Zamrznute kupolice izvaditi iz kalupa i staviti na pripremljenu podlogu. Zaliti s glazurom. Glazura će se od hladnoće podloge stisnuti za nekoliko minuta.