Čoko okruglice kao “Ferrero”

Čoko okruglice kao “Ferrero”

Čoko okruglice kao “Ferrero”

Ove kuglice će vrlo vjerojatno biti hit, bilo da ih radite za sebe doma ili kao poklon kada idete u goste. Tako je barem bio slučaj kod Ive Janeš s IG profila zeleni_zivot_vege_mama. Bitno je naglasiti da se kuglice trebaju raditi s pečenim lješnjacima i da je maslac 100 % prirodan poput Annapurninog maslaca od lješnjaka.

Sastojci za smjesu kuglica:
*smjesa je za otprilike 24 kuglica

  • 1 šalica pečenih oguljenih lješnjaka (cca 125 g)
  • Skoro 1/2 šalice @annapurna.hr maslaca od lješnjaka
  • 2 pune žlice sirovog kakao praha
  • 2 žličice tekuće vanilije
  • 1 puna žlica kokos ulja bez mirisa (otopiti)
  • 2 žlice agavinog sirupa
  • Prstohvat soli

Sastojci za čoko preljev:

  • 100 g crne čokolade za kuhanje
  • 1 žlica kokosovog ulja bez mirisa
  • 3 žlice drobljenih lješnjaka

Priprema:

Lješnjake pecite u rolu dok ne porumene i ogulite im opnu. Možete i kupiti već pečene očišćene lješnjake. U multipraktik prvo stavite lješnjake i sameljite do grublje teksture. Odvojite 3 žlice lješnjaka koje ćete koristiti za čokoladni preljev. Lješnjacima dodajte sve ostale sastojke i kratko provrtite da sve dobro sjedini.

Pripremite tanjur ili tacnu na koju ćete slagati kuglice. Ja sam stavila na dno tacne plastičnu foliju da kasnije lakše odvojim kuglice. Žličicom vadite smjesu tako da možete formirati manju kuglicu. Kuglice stavite na hlađenje nekih 30-ak minuta.

Na pari otopite čokoladu i kokos ulje, u čokoladu ubacite drobljeni lješnjak koji ste odvojili i dobro sve promiješajte. Kuglice uronite u čokoladu i ponovo složite na tanjur ili tacnu da se ohlade.