Keksi s čokoladom i lješnjacima

Keksi s čokoladom i lješnjacima

Keksi s čokoladom i lješnjacima

Keksi su popularna slastica jer ih možete napraviti na mnogo načina, s raznim dodacima, začinima i slično, jednostavni su za izradu i brzo gotovi. Imati kutiju keksa dobro je uvijek imati u pričuvi jer odlično pašu uz šalicu čaja, uz omiljeni film ili naprosto kada vas uhvati želja za nečim slatkim. Recept za kekse s čokoladom i lješnjacima donosi Nataše Rajčević s IG profila @burbon_i_borovnice.

Potrebni sastojci:

  • 100 g + 50 g tamne čokolade, grubo narezane
  • 1 žlica maslaca od lješnjaka
  • 80 ml aquafabe
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna (pirovo bijelo)
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 50 g grubo narezanih lješnjaka
  • Prstohvat burbon vanilije

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. U manji lončić dodate 100 g čokolade i maslac od lješnjaka pa rastopite na laganoj vatri.

3. Mikserom istucite aquafabu, oko 5 min. Lagano dodajte šećer i miksajte još 5 minuta, dok vam smjesa nije čvrsta i sjajna. Dolijte smjesu čokolade i maslaca pa kratko promiješajte dok se sastojci ne sjedine.

4. Dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo i vaniliju pa izmiješajte špatulom dok svi sastojci nisu povezani. Sad dodajte grubo sjeckane lješnjake i ostatak narezane čokolade pa još kratko promiješajte. Smjesa će vam biti dosta ljepljiva i pomalo tekuća.

5. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje pa žlicom stavljajte smjesu. Ostavite mjesta između keksa. Ako želite manje kekse, koriste malu žlicu. Nataša je koristila veliku punu žlicu smjese za jedan keks.

6. Pecite 12 minuta i pustite da se malo ohlade. Po želji ih pospite s malo krupne soli.