Detoks obročna salata
Obročne salate su idealne za toplije dane, održavanje tjelesne težine i kao podrška zdravlju. Brže se pripreme i jako su ukusne. Pri tome je samo važno obratiti pažnju na sve nutrijente koji čine jedan kompletan obrok, a to su proteini, ugljikohidrati, zdrave masti, vlakna, vitamini i minerali. Anita s IG profila anitasjourney_ kaže da je stoga u ovoj salati koristila povrće kao izvor vlakana, vitamina i minerala, tofu kao izvor proteina, slanutak za ugljikohidrate, prah koprive i peršin za detoks te maslinovo ulje kao izvor zdravih masti.
Anita uvijek kupuje Annapurna tofu jer kaže da joj je važno i da soja nije GMO, a Annapurna je hrvatski brend ekološke proizvodnje u čiju kvalitetu je sto posto sigurna s obzirom na to da je i vjerni kupac već dvije godine.
Sastojci:
- Zelena salata
- Krastavac
- Rajčice
- Slanutak
- Tofu
- Peršin
- Prah koprive
- Maslinovo ulje
- Sok od pola limuna
Postupak:
- 1. Zelenu salatu oprati vodom i sodom bikarbonom.
- 2. Nasjeckati sve povrće.
- 3. Nasjeckati tofu.
- 4. Pomiješati sve zajedno te dodati maslinovo ulje, peršin i prah od koprive.
Anita kaže da uvijek dodaje nešto ekstra u salatu. Ovaj puta je to prah koprive jednog ličkog OPG-a, a ponekad to budu sjemenke ili orašasti plodovi.