Domaće ličko jelo na veganski način od palente i kiselog kupusa sa Stellinom kobasicom

Domaće ličko jelo na veganski način od palente i kiselog kupusa sa Stellinom kobasicom

Domaće ličko jelo na veganski način od palente i kiselog kupusa sa Stellinom kobasicom

Ličko jelo na veganski način koji je napravila Anita Pocrnić s IG profila @anitasjourney_ napravljeno je s Annapurna Stellinom kobasicom. Anitu ovo jelo podsjeća na miris djetinjstva i na pravo ličko tradicionalno jelo koje je njena baka stalno radila. Anita kaže da joj je ujedno ovo omiljena veganska „kobasica“.

„Znam da je malo škakljivo reći da je ova kobasica bolja od čvaraka, koji dolaze o originalnoj verziji, i znam da moja baba vjerojatno prevrće očima, ali ljudi moji koliko je ovo fino! Vi kako hoćete, ali ovo ulazi u moj tjedni obrok.“ – navodi Anita.

Sastojci za 2 osobe:

  • 300 g palente
  • 1 Stellina kobasica by @annapurna.hr
  • Kiseli kupus po želji
  • 2 češnja česnjaka
  • Sol i papar

Priprema:

1. Skuhati palentu (moj najdraži omjer je na 1 kg palente staviti 3 litara zasoljene vode)
2. Dinstati češnjak, dodati Stellinu kobasicu te kiseli kupus. Dinstati dok se kupus “ne prida”. Ako ne znate što to znači, pitajte svoju babu.
3. Palentu preliti maslacem i staviti dinstani kupus i kobasicu + možete dodati što god želite.

Dobar tek!