Pizza kebab

Pizza kebab

Pizza kebab

Veganska pizza bogata sastojcima kao što je Annapurna seitan kebab i dimljeni tofu, te sastojcima poput veganske mozzarelle, s puno povrća i bogatim veganskim umakom – vjerujemo da će oduševiti svakoga kao što je oduševila nas. Recept za pizzu donosi Suzana Mušac s IG profila my_vegan.love.
Uživajte!

Sastojci za tijesto:

  • 200 g integralnog pirovog brašna
  • 7 g suhog kvasca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice šećera kokosovog cvijeta
  • 1/2 žličice soli
  • 130 ml tople vode

Zamijesite tijesto i ostavite ga 1 sat da se diže.

Sastojci koji idu na pizzu:

  • Pasirana rajčica
  • Green Vie mozzarella
  • Seitan kebab @annapurna.hr
  • Dimljeni tofu @annapurna.hr
  • Crvena rog paprika (ili feferoni)
  • Crveni luk
  • Rikula (po želji)

Sastojci za umak:

  • 3 žlice zobenog jogurta (ili nekog drugog po želji)
  • 2 žlice veganske majoneze
  • 1 režanj češnjaka
  • 1/4 crvenog luka
  • Sol
  • Papar

Pomiješajte jogurt i majonezu, dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak, malo soli i papra.

Priprema:

Razvucite tijesto na masnom papiru, premažite ga pasiranom rajčicom, prvo stavite naribanu mozzarellu (nju obavezno na dno jer se ispod ostalih sastojaka najbolje rastopi), potom
narezanu papriku i crveni luk te na vrhu seitan i dimljeni tofu narezan na tanke ploške.
Pecite pizzu 10 min u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
Umak rasporedite po gotovoj pizzi.

Pizzu možete peći na masnom papiru ili ako želite hrskavije dno Suzana premaže tepsiju uljem, stavi na nju tijesto i onda slaže ostale sastojke.