Pizza kebab
Veganska pizza bogata sastojcima kao što je Annapurna seitan kebab i dimljeni tofu, te sastojcima poput veganske mozzarelle, s puno povrća i bogatim veganskim umakom – vjerujemo da će oduševiti svakoga kao što je oduševila nas. Recept za pizzu donosi Suzana Mušac s IG profila my_vegan.love.
Uživajte!
Sastojci za tijesto:
- 200 g integralnog pirovog brašna
- 7 g suhog kvasca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 žličice šećera kokosovog cvijeta
- 1/2 žličice soli
- 130 ml tople vode
Zamijesite tijesto i ostavite ga 1 sat da se diže.
Sastojci koji idu na pizzu:
- Pasirana rajčica
- Green Vie mozzarella
- Seitan kebab @annapurna.hr
- Dimljeni tofu @annapurna.hr
- Crvena rog paprika (ili feferoni)
- Crveni luk
- Rikula (po želji)
Sastojci za umak:
- 3 žlice zobenog jogurta (ili nekog drugog po želji)
- 2 žlice veganske majoneze
- 1 režanj češnjaka
- 1/4 crvenog luka
- Sol
- Papar
Pomiješajte jogurt i majonezu, dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak, malo soli i papra.
Priprema:
Razvucite tijesto na masnom papiru, premažite ga pasiranom rajčicom, prvo stavite naribanu mozzarellu (nju obavezno na dno jer se ispod ostalih sastojaka najbolje rastopi), potom
narezanu papriku i crveni luk te na vrhu seitan i dimljeni tofu narezan na tanke ploške.
Pecite pizzu 10 min u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
Umak rasporedite po gotovoj pizzi.
Pizzu možete peći na masnom papiru ili ako želite hrskavije dno Suzana premaže tepsiju uljem, stavi na nju tijesto i onda slaže ostale sastojke.