Domaći sladoled s maslacem od lješnjaka
Sladoled koji se toliko brzo i jednostavno radi, a još ga brže pojedete. Donosimo vam recept za jedan domaći veganski sladoled koji ovaj put nema zaleđenih banana (većina ih ima). Ideju za recept donosi Martina s IG profila cookie.djo.
Sastojci:
- 500 ml biljnog vrhnja za šlag
- 10-ak žlica Annapurna maslaca od lješnjaka
- 50 g tamne čokolade
- komadići lješnjaka
Postupak:
1. Vrhnje umutiti u čvrsti šlag.
2. U šlag dodati maslac od lješnjaka. Umutiti mikserom.
3. Čokoladu i lješnjake nasjeckati pa žlicom lagano umiješati u nastalu smjesu.
4. U metalni kalup (može kalup za kruh) izliti smjesu, poravnati i staviti u zamrzivač na minimalno 3 sata.
5. Zatim izvaditi i poslužiti, a ako se ne pojede odjednom, vratiti u zamrzivač.
I to je to – nema miješanja, aparata i slično
Umjesto maslaca od lješnjaka mogu se koristiti i drugi orašasti maslaci – od kikirikija, badema, indijskih oraščića, a sve ih možete pronaći na našem web shopu!