Jednostavni tofu iz pećnice

Jednostavni tofu iz pećnice

Jednostavni tofu iz pećnice

Zamolili smo Matinu Đođo s IG profila cookie.djo da predstavi svoju viziju veganskih jela koja bi rušila mit o veganstvu da je potrebno puno vremena i komplicirano je za napraviti takva jela. Martina je rado prihvatila izazov i napravila jednostavni tofu iz pećnice. Mislimo da ne može biti jednostavnije i ukusnije od toga.

Sastojci:

  • -blok Annapurna svježeg tofua (200-250 g)
  • -2 žlice soja sosa
  • -2 žlice maslinovog ulja
  • -pola žličice soli
  • -pola žličice dimljene paprike
  • -pola žličice češnjaka u prahu
  • -1 i pol žličica gustina (škroba)

Priprema:

1. Tofu posušiti papirnatim ručnikom pa natrgati na komade (može i narezati na kockice). Staviti ga u zdjelu, posoliti, zaliti maslinovim uljem i soja sosom, pa posuti paprikom i češnjakom. Dobro promiješati ili protresti zdjelu.
2. Zatim posuti gustinom pa opet protresti tako da gustin obloži sve komadiće. On nam služi da tofu bude hrskav izvana.
3. Staviti u pleh s nasjeckanim i začinjenim povrćem po želji – primjerice krumpir, mrkva i luk.
4. Peći u pećnici ugrijanoj na 185 stupnjeva 40-ak minuta ili dok se krumpir ne ispeče.