Pašta fažol s dimljenim tofuom
Tradicionalnom jelu poput pašta fažola u kojem se kombiniraju grah i tjestenina dodajte dimljeni tofu koji će donijeti onaj dodatan šmek, i imate kompletno zaokruženo jelo na veganski način.
Recept je pripremila Suzana Mušac s IF profila my_vegan.love.
Sastojci:
- 200 g @annapurna.hr dimljenog tofua
- 500 g suhog šarenog graha (potopiti noć prije)
- 2 srednje mrkve
- 1 veći crveni luk
- 2-3 režnja češnjaka
- 100 g integralne tjestenine od pira
- 2-3 žlice pasirane rajčice
- 1 žličica slatke paprike (ili dimljene po želji)
- Sol
- Papar
- Bio vegeta
- Chilli flakes (po želji)
- Oko 2l vode
Za tofu (opcionalno):
- 2 žlice tapioke
- Sol
- Češnjak u granulama
- Dimljena crvena paprika
Priprema:
Na malo maslinovog ulja dinstati sitno nasjeckani crveni luk i naribanu mrkvu, dodati sitno nasjeckani češnjak, grah i sve začine, pasiranu rajčicu, miješati minutu do dvije te uliti oko 1,5 l vode. Ostaviti na laganoj vatri da se kuha oko 45 minuta, dodati tjesteninu i uliti još oko 1/2 l vode, kuhati dok se tjestenina ne skuha.
Tapioku i začine pomiješati, uvaljati tofu izrezan na kockice i popržiti ga sa svih strana na malo maslinovog ulja. Ako vam je ovo previše, tofu narezan na kockice (bez tapioke i začina) ubacite zajedno sa tjesteninom da se kuha.
Ovo je količina za 4 osobe pa slobodno prepolovite sastojke ako vam je previše.