Jesenska granola
Napravite ovu granolu da vam bude spremna pa kada naiđe neko tmurno vrijeme, ne mora nužno biti jesensko, imate unaprijed pripravljen pravi comfort food. Pomiješajte ovako pripremljenu granolu s malo zobenog mlijeka (ili nekog drugog plant based), uvucite se u dekicu i prepustite mirisima i začinima granole. Dobar tek! Recept donosi Ana Verbanac s IG profila @siroveslasti.
Potrebni sastojci:
- 2 šalice krupnih zobenih pahuljica
- 1 šalica grubo sjeckanih oraha
- 1 šalica miks sjemenki (suncokret, sezam, bučine sjemenke)
- 100 gr pirea od jabuke
- 2 pune žlice Annapurna maslaca od badema
- Pola šalice rižinog slada
- Žlica cimeta (još bolje mix za medenjake koji ima i đumbira, klinčića, oraščića, kardamoma)
- Žličica arome vanilije
- Grožđice
Priprema:
Sve sastojke osim grožđica pomiješati i rastanjiti na podlozi za pečenje. Peći 15 min na 150°C, promiješati pa peći još 15 min. Pustiti da se ohladi pa dodati grožđice.