Jesenska granola

Jesenska granola

Jesenska granola

Napravite ovu granolu da vam bude spremna pa kada naiđe neko tmurno vrijeme, ne mora nužno biti jesensko, imate unaprijed pripravljen pravi comfort food. Pomiješajte ovako pripremljenu granolu s malo zobenog mlijeka (ili nekog drugog plant based), uvucite se u dekicu i prepustite mirisima i začinima granole. Dobar tek! Recept donosi Ana Verbanac s IG profila @siroveslasti.

Potrebni sastojci:

  • 2 šalice krupnih zobenih pahuljica
  • 1 šalica grubo sjeckanih oraha
  • 1 šalica miks sjemenki (suncokret, sezam, bučine sjemenke)
  • 100 gr pirea od jabuke
  • 2 pune žlice Annapurna maslaca od badema
  • Pola šalice rižinog slada
  • Žlica cimeta (još bolje mix za medenjake koji ima i đumbira, klinčića, oraščića, kardamoma)
  • Žličica arome vanilije
  • Grožđice

Priprema:

Sve sastojke osim grožđica pomiješati i rastanjiti na podlozi za pečenje. Peći 15 min na 150°C, promiješati pa peći još 15 min. Pustiti da se ohladi pa dodati grožđice.