Toffifee
Kaže Ana Verbanac s IG profila @siroveslasti kako ih je napravila stotinjak ovih dana. Ali, djeca su smazale sve, što puno govori o okusu. Kako je Ana kemičar po struci, objasnila nam je kako su teksturom jako mekani i tope se ustima i upravo radi toga nisu baš stabilni na sobnoj temperaturi, stoga ih je najbolje držati u frižideru, a možete čak i u zamrzivaču. Najbolje je koristiti silikonski kalup za njihovu izradu.
Sastojci za 20-ak komada toffifeea:
- 15 g kakao maslaca
- 15 g kokosovog ulja
- 60 g kokosovog mlijeka (onaj gusti dio iz ohlađene limenke)
- 25 g smeđeg šećera (ili kokosovog šećera)
- 30 g Annapurna maslaca od indijskih oraščića i/ili lješnjaka
Priprema:
Sve sastojke osim maslaca otopiti na laganoj vatri i miješati oko minutu. Zatim dodati maslac i sve dobro zamiješati i puniti u kalup. Utisnuti pečeni lješnjak i zamrznuti. Tamnu čokoladu otopiti i preliti preko lješnjaka.
Čuvati u zamrzivaču!!!