Kesten & lješnjak desert u čaši

Kesten & lješnjak desert u čaši

Kesten & lješnjak desert u čaši

Iako se kesteni najviše povezuju s jeseni, mi donosimo slasticu koja se može jesti u bilo koje doba godine koristite li smrznuti kesten pire. Kako s kestenima nikad nema kraja mogućnostima i kombinacijama, pa tako ovaj desert u čaši možete napraviti i u verziji torte. Anđela Ivčević s IG profila @lil_kitchen obožava kestene te kaže: „Ovog puta završili su u desertu u čaši radnog naziva kesten pire 2.0 i to u društvu @annapurna.hr maslaca od lješnjaka koji zaslužuje posebnu sagu koliko je dobar i kako se lijepo uklopio i zapravo produbio okus kestena.“ Pripremite ga sami i prosudite koliko je dobar.

Sastojci – za 5 do 6 porcija:

  • 100 izmrvljenih keksa po želji
  • 300 g nezaslađenog kesten pirea
  • 300 g dobro ohlađene kokos kreme za šlag
  • 100 g Annapurna maslaca od lješnjaka
  • 100 g šećera u prahu (ili drugog zaslađivača po želji)
  • Ekstrakt vanilije ili malo ruma po želji

Priprema:

U posudu stavite kesten pire, maslac od lješnjaka, šećer u prahu i arome po želji pa ih dobro izradite da se sjedine u jednu smjesu.
Odvojeno istucite kokos kremu u šlag pa odvojite par žica sa strane, a većinu dodajte smjesi od kestena i sve špatulom sjedinite u jednu kremu.
Na dno svake čašice stavite par žlica izmrvljenih keksa, na njih rasporedite kremu i desert dovršite s malo šlaga i dekoracijom po želji.
Desert se može jesti odmah, ali idealno bi bilo da ga pustite da se ohladi sat-dva prije posluživanja.

Kesten i lješnjak u blagdanskoj verziji svečane torte

Ovaj desert vrlo jednostavno možete pretvoriti i u tortu pa poslužiti za neku svečanu priliku. Izmrvljenim keksima samo dodajte malo masnoće poput kokosovog maslaca, utisnite ih u kalup, prekrijte kremom i ostavite malo dulje na hlađenju, idealno preko noći. U desertu možete kombinirati i druge Annapurnine maslace od orašastih plodova.