Spekulas bombice
Kaže Nina Gašpar s IG profila @lady.sarma da kada joj se u rukama našao Annapurnin maslac od indijskih oraščića da je “vrime za neki dobar slatki zalogaj”. A u ovom receptu se kako sama kaže malo razludila, pa nije ni keto ni low carb, ali je jednostavno i sto posto božićno!
Potrebni sastojci:
- 200 g Digestive keksa
- 3 žlice Annapurna maslaca od indijskih oraščića
- 5 datulja
- 50 g kokosovog ulja + jedna žlica
- 1 žličica speculas začina
- 80 g bijele čokolade
Priprema:
1. Samljeti kekse, datulje, maslac od indijskih oraščića te pomiješati s rastopljenim kokosovim uljem i speculas začinima.
2. Od smjese napraviti kuglice promjera 1.5 centimetar.
3. Rastopiti bijelu čokoladu s jednom žlicom kokosovog ulja.
4. Kuglice uvaljati u rastopljenu čokoladu ili čokoladu preliti preko njih, te čuvati ih u hladnjaku.