Lisnata pita od bundeve, mladog špinata i tofu sira
Iva Janeš s IG profila zeleni_zivot_vege_mama već je radila verziju pite od mladog špinata koja je dostatan obrok da bude kao večera. U ovom receptu obogatila je pitu dodatno s Annapurna tofu sirom pa je pita dobila novo bogatstvo okusa.
Potrebni sastojci:
- 1 lisnato tijesto (vegan)
- 1 kom Annapurna svježi tofu
- 50 g mladog bio špinata
- 200 g ribane butternut tikve
- 3 žlice običnog biljnog jogurta
- 1 žlica maslinovog ulja
- začini: kurkuma, sol, papar, dim slatka paprika, sušeni češnjak, malo crne soli za okus jaja
- malo maslinovog ulja za premazati kalupi i vrh pite + malo sjemenki sezama za posipati
Priprema:
Tofu nadrobite na sitno, tikvu naribajte pa dodajte sve ostalo i dobro promiješajte.
Smotajte u roladu pa premažite maslinovim uljem i pospite sjemenke.
Pecite prema uputama proizvođača tijesta odnosno dok ne dobijete zlatnu koricu.
Obratite pažnju da dobro zapečete dno jer ipak pita sadrži vlažnije sastojke.