Lisnata pita od bundeve, mladog špinata i tofu sira

Lisnata pita od bundeve, mladog špinata i tofu sira

Lisnata pita od bundeve, mladog špinata i tofu sira

Iva Janeš s IG profila zeleni_zivot_vege_mama već je radila verziju pite od mladog špinata koja je dostatan obrok da bude kao večera. U ovom receptu obogatila je pitu dodatno s Annapurna tofu sirom pa je pita dobila novo bogatstvo okusa.

Potrebni sastojci:

  • 1 lisnato tijesto (vegan)
  • 1 kom Annapurna svježi tofu
  • 50 g mladog bio špinata
  • 200 g ribane butternut tikve
  • 3 žlice običnog biljnog jogurta
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • začini: kurkuma, sol, papar, dim slatka paprika, sušeni češnjak, malo crne soli za okus jaja
  • malo maslinovog ulja za premazati kalupi i vrh pite + malo sjemenki sezama za posipati

Priprema:

Tofu nadrobite na sitno, tikvu naribajte pa dodajte sve ostalo i dobro promiješajte.
Smotajte u roladu pa premažite maslinovim uljem i pospite sjemenke.
Pecite prema uputama proizvođača tijesta odnosno dok ne dobijete zlatnu koricu.
Obratite pažnju da dobro zapečete dno jer ipak pita sadrži vlažnije sastojke.