Tofu medaljoni u košaricama od riže

Tofu medaljoni u košaricama od riže

Tofu medaljoni u košaricama od riže

Jednostavno jelo koje se vrlo lako može pretvoriti u fine dining jelo jer sadrži dvije ključne stavke. Prva je rižin papir od kojeg se vrlo lako mogu napraviti košarice i koje doslovno nose cijelo jelo, a druga stavka su tofu medaljoni. Recept je pripremila Iva Janeš s IG profila zeleni_zivot_vege_mama.

Potrebni sastojci:

  • 1 pakiranje Tofu medaljona (cc 9 kom)
  • 3 – 4 lista rižinog papira (velikog) + ulje za pečenje
  • 3 žlice tofuneze + malo vode
  • 5 većih listova hrskave salate – narežite na trakice
  • Pečeno povrće po želji (mrkvica, crvena rog paprika, cikla, tikvica, patlidžan, butternut tikva)
  • 1 staklenka slanutka + začini

Priprema:

1. Tofu medaljone obostrano nauljite i pecite u pećnici pri opciji ventilator, na 200 C otprilike 10-15 minuta, odnosno dok se medaljoni ne zapeku.

2. Rižin papir možete prerezat na 4 dijela da odmah dobijete manje košarice. U tavu za pečenje stavite dovoljno ulja (kao za pohanje) i jako ga zagrijte, ubacite (suhi) list rižinog papira koji će se odmah naborati i skupit, nakon nekoliko sekundni izvadite papir iz ulja.

3. Tofunezu malo razblažite s vodom kako bi lakše mogli preliti preko košarica i medaljona.

4. Povrće narežite na manje komade, stavite začine po želji, malo nauljite i pecite u pećnici dok ne omekša. Slanutak ocijedite i isperite, stavite u manju posudu za pečenje i pospite ga slatkom dimljenom paprikom, sušenim češnjakom, malo agavinog sirupa ili slatko kiselog umaka, dobro promiješajte. Pecite otprilike 15-20 minuta na 200C .

5. Na rižinu košaricu stavite narezanu salatu na trakice, pa dodajte pečeno povrće, slanutak i na kraju dodajte po jedan medaljom. Sve “pošpricajte” tofunezom.

Tips & Tricks za pripremu ovog fine dining jela:

Želite li uštedjeti na vremenu, sve sastojke možete peći u isto vrijeme samo pratite da vam ne zagore.

„Kako smo u jesensko zimskom modu koristila sam pečeno povrće, a za laganiju varijantu možete koristiti svježe povrće u dressingu od tofuneze i avokada. Na mom profilu imate recepte za predivne salate. Slobodno zapecite više povrća i slanutka pa iskoristite u nekom drugom obroku idući dan. Ovo je idealno jelo za sve tipove prehrane.“ – objašnjava Iva.

Umjesto tofu medaljona možete u receptu koristiti i neke druge Annapurnine „ready-to-eat“ proizvode.