Lisnati borići s tofuom i špinatom

Lisnati borići s tofuom i špinatom

Lisnati borići s tofuom i špinatom

Ukusan snack ili predjelo na blagdanskom stolu donijet će ovi lisnati borići koji su punjeni tofuom i špinatom. Osim toga donijet će veselje prilikom izrade pa slobodno zaposlite dodatan par ruku ili djecu da vam uskoče u pomoć. Zabava je garantirana, baš kao što i priliči blagdanskom duhu. Recept donosi Martina Đođo s IG profila @cookie.djo.

SASTOJCI

  • – 2 paketa lisnatog tijesta
  • – 200 g svježeg tofua Annapurna
  • – 200 g svježeg špinata
  • – 2 žlice maslinovog ulja
  • – 1 žličica soli
  • – 1 žličica češnjaka u prahu
  • – Prstohvat papra
  • – 3 žlice pasirane rajčice

Priprema:

Rukama skroz usitniti i namrviti tofu. U tavi ugrijati maslinovo ulje pa dodati tofu, sol i papar.

Pržiti 5-6 minuta uz povremeno miješanje. U međuvremenu oprati i grubo narezati špinat. Staviti
špinat na tavu i tako peći dok skroz ne povene i spoji se s tofuom. Zatim dodati pasiranu rajčicu
i češnjak, dobro pomiješati da se sjedini pa ugasiti i pustiti da se kratko ohladi.

Raširiti list tijesta i po njemu pravilno rasporediti smjesu s tofuom i špinatom. Poklopiti drugim
listom tijesta pa spojiti kraće krajeve gornjeg i donjeg tijesta. Nožem po dužini isjeći 8 trakica.
Svaku trakicu pažljivo smotati kao zmijicu kako bi izgledom podsjećale na grane bora. Kroz sredinu cijele smjese provući štapić za ražnjiće.

Složiti borove na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da se peku 20 minuta u pećnicu ugrijanu na 180 stupnjeva.