Lisnati borići s tofuom i špinatom
Ukusan snack ili predjelo na blagdanskom stolu donijet će ovi lisnati borići koji su punjeni tofuom i špinatom. Osim toga donijet će veselje prilikom izrade pa slobodno zaposlite dodatan par ruku ili djecu da vam uskoče u pomoć. Zabava je garantirana, baš kao što i priliči blagdanskom duhu. Recept donosi Martina Đođo s IG profila @cookie.djo.
SASTOJCI
- – 2 paketa lisnatog tijesta
- – 200 g svježeg tofua Annapurna
- – 200 g svježeg špinata
- – 2 žlice maslinovog ulja
- – 1 žličica soli
- – 1 žličica češnjaka u prahu
- – Prstohvat papra
- – 3 žlice pasirane rajčice
Priprema:
Rukama skroz usitniti i namrviti tofu. U tavi ugrijati maslinovo ulje pa dodati tofu, sol i papar.
Pržiti 5-6 minuta uz povremeno miješanje. U međuvremenu oprati i grubo narezati špinat. Staviti
špinat na tavu i tako peći dok skroz ne povene i spoji se s tofuom. Zatim dodati pasiranu rajčicu
i češnjak, dobro pomiješati da se sjedini pa ugasiti i pustiti da se kratko ohladi.
Raširiti list tijesta i po njemu pravilno rasporediti smjesu s tofuom i špinatom. Poklopiti drugim
listom tijesta pa spojiti kraće krajeve gornjeg i donjeg tijesta. Nožem po dužini isjeći 8 trakica.
Svaku trakicu pažljivo smotati kao zmijicu kako bi izgledom podsjećale na grane bora. Kroz sredinu cijele smjese provući štapić za ražnjiće.
Složiti borove na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da se peku 20 minuta u pećnicu ugrijanu na 180 stupnjeva.