Savršena Oreo cheesecake torta
Zamišljanje da popularni Oreo keksi dođu u verziji torte, i to još cheesecake torte, i to još veganske cheesecake torte – zvuči idilično baš poput ove Oreo cheesecake torte koja spaja sve navedeno. Recept donosi Suzana Mušac s IG profila @my.vegan_love koja je okus torte dodatno obogatila maslacem od indijskih oraščića, kokosovim mlijekom te biljnim vrhnjem za šlag.
Sastojci:
- Podloga
- 200 g Oreo keksa
- 4 žlice otopljenog kokosovog ulja
Krema
- 200 g indijskog oraščića (potopljenog min 5 h)
- 150 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
- 50 ml soka od limuna
- 80 ml otopljenog kokosovog ulja
- 60 ml agavinog sirupa
- 1 žlica arome vanilije
- 1 žlica Annapurna maslaca od indijskog oraščića
- 300 ml biljnog vrhnja za šlag
- 140 g smrvljenih Oreo keksa
Priprema:
1. Kekse usitnite u multipraktiku i dodajte 4 žlice ulja, promiješajte i utisnite u kalup (na dno staviti masni papir) promjera 22 cm. Stavite u hladnjak dok radite kremu.
2. Za kremu pomiješajte sve sastojke, osim vrhnja za šlag i keksa, te miksajte u blenderu dok ne dobijete glatku kremu. Sada smiksajte vrhnje za šlag (nemojte ga previše tući, neka ostane mekano jer će torta biti kremastija). Ulijte kremu od oraščića i sjedinite ručno kremu.
3. Kekse razmrvite rukama na manje komadiće i dodajte u kremu, malo promiješajte da se rasporede, dobivenu kremu rasporedite preko podloge i ostavite u hladnjaku ili zamrzivaču preko noći.