Mousse od tofua s kakaom i maslacem od lješnjaka
Tofu se može koristiti u jelima na toliko puno načina zahvaljujući svom neutralnom okusu. I dok se češće može pronaći u slanim verzijama jela, slastice s tofuom su možda manje poznatije. Svilenkasti mousse od tofua s kakaom i Annapurna maslacem od lješnjaka napravila je Barbara Medić s IG profila bio_by_barbara.
Sastojci:
- 200 g svježeg tofua Annapurna
- 100 ml biljnog mlijeka (badem ili kokos)
- 2 žlice kakao praha
- 1/2 žličice cimeta
- 1/2 žličice Bourbon vanilije
- 3 žlice agavinog ili javorovog sirupa
- 1 žlica maslaca od lješnjaka Annapurna (plus još jedna žlica za ukrašavanje)
Priprema:
U blender stavite izmrvljeni svježi tofu, dodajte biljno mlijeko i na najmanjoj brzini miksajte, polako dodavajući sve ostale sastojke. Miksajte nekoliko minuta na lagano dok se ne pretvori u prozračnu kremu. Prebacite u čaše za posluživanje, pospite sa malo kakao praha i maslaca od lješnjaka. Stavite u frižider nekoliko sati da se dobro ohladi.