Topla lješnjak čokolada
Možda nam za tople čokoladne napitke ne treba neki poseban recept, ali različiti dodaci i začini su ti koji uvijek donose neku novu razinu ili dimenziju. Zato nas je zanimalo kako Martina Đođo s IG profila cookie.djo radi svoju verziju tople lješnjak čokolade. Annapurna maslac od 100 % orašastih plodova je zasigurno jedan od tih dodataka.
Sastojci za jednu šalicu:
- – 200 ml zobenog mlijeka
- – 2 reda tamne čokolade
- – 1 i pol žlica kakaa
- – 1 žlica maslaca od lješnjaka Annapurna
- – 1 žlica javorovog ili agavinog sirupa
Priprema:
U lončić uliti mlijeko pa dodati sve ostale sastojke. Staviti na laganu vatru i uz miješanje pjenjačom kuhati dok se sve ne sjedini u lijepu gustu tekućinu. Ne treba prokuhati. Poslužiti vruće s komadićima lješnjaka.