Sirove čoko lješnjak štangice
Marina Brekalo s IG profila brekalicious je poznata po ukusnim sirovim slasticama koje vjerno izrađuje u svom Brekalicious studiju. Rado je podijelila s nama recepte za prefine sirove čoko lješnjak štangice koristeći Annapurnin maslac od lješnjaka. Recept smo isprobali i možemo potvrditi da su štangice preukusne i jako zasitne. Svakako dobar izbor ako vas spopadne želja za nečim slatkim a da je u zdravoj verziji. Možete ih čuvati u frižideru upravo za tu potrebu.
*Kalup 30×10 cm
Sastojci za biskvit:
- 2 šalice bademovog brašna
- ½ šalice zobenih pahuljica
- ½ šalice kakaa u prahu
- ¼ šalice maslaca od lješnjaka Annapurna
- 1 šalica paste od datulja
- ¼ šalice javorovog sirupa
- 1 žličica tamarija
- 1 žličica psilijuma u prahu
- ½ žličice burbon vanilije
Sastojci za kremu:
- 2 žlice kakao maslaca
- ¼ šalice kokosovog ulja
- ½ šalice kakaa u prahu
- 2 žlice maslaca od lješnjaka Annapurna
- 4 žlice bademovog mlijeka
- 4 žlice javorovog sirupa
- ½ žličice tamarija
Priprema:
1. Ako ne koristite silikonski kalup, svaki drugi obložite masnim papirom kako biste lakše izvadili kolač prije serviranja.
2. Zobene pahuljice sameljite u sitno brašno te izmiješajte sa svim suhim sastojcima u multipraktiku. Dodajte potom pastu od datulja i sve ostale sastojke te blendajte dok se smjesa ne poveže. Gotovu smjesu rasporedite na dno kalupa i ostavite sa strane dok pripremate kremu.
3. Kremu pripremate tako da na blagom izvoru topline rastopite kakao maslac i kokosovo ulje te dodajte kakao i dobro izmiješajte, dodajte potom javorov sirup, maslac od lješnjaka, bademovo mlijeko i tamari.
4. Sve dobro izmiješajte i prelijte preko biskvita. Ostavite u hladnjaku sat do dva dok se krema ne stisne. Izvadite iz kalupa, ukrasite po želji i servirajte.
5. Kolač čuvajte u hladnjaku zaštićen od isušivanja.