Sirove čoko lješnjak štangice

Sirove čoko lješnjak štangice

Sirove čoko lješnjak štangice

Marina Brekalo s IG profila brekalicious je poznata po ukusnim sirovim slasticama koje vjerno izrađuje u svom Brekalicious studiju. Rado je podijelila s nama recepte za prefine sirove čoko lješnjak štangice koristeći Annapurnin maslac od lješnjaka. Recept smo isprobali i možemo potvrditi da su štangice preukusne i jako zasitne. Svakako dobar izbor ako vas spopadne želja za nečim slatkim a da je u zdravoj verziji. Možete ih čuvati u frižideru upravo za tu potrebu.

*Kalup 30×10 cm

Sastojci za biskvit:

  • 2 šalice bademovog brašna
  • ½ šalice zobenih pahuljica
  • ½ šalice kakaa u prahu
  • ¼ šalice maslaca od lješnjaka Annapurna
  • 1 šalica paste od datulja
  • ¼ šalice javorovog sirupa
  • 1 žličica tamarija
  • 1 žličica psilijuma u prahu
  • ½ žličice burbon vanilije

Sastojci za kremu:

  • 2 žlice kakao maslaca
  • ¼ šalice kokosovog ulja
  • ½ šalice kakaa u prahu
  • 2 žlice maslaca od lješnjaka Annapurna
  • 4 žlice bademovog mlijeka
  • 4 žlice javorovog sirupa
  • ½ žličice tamarija

Priprema:

1. Ako ne koristite silikonski kalup, svaki drugi obložite masnim papirom kako biste lakše izvadili kolač prije serviranja.
2. Zobene pahuljice sameljite u sitno brašno te izmiješajte sa svim suhim sastojcima u multipraktiku. Dodajte potom pastu od datulja i sve ostale sastojke te blendajte dok se smjesa ne poveže. Gotovu smjesu rasporedite na dno kalupa i ostavite sa strane dok pripremate kremu.
3. Kremu pripremate tako da na blagom izvoru topline rastopite kakao maslac i kokosovo ulje te dodajte kakao i dobro izmiješajte, dodajte potom javorov sirup, maslac od lješnjaka, bademovo mlijeko i tamari.
4. Sve dobro izmiješajte i prelijte preko biskvita. Ostavite u hladnjaku sat do dva dok se krema ne stisne. Izvadite iz kalupa, ukrasite po želji i servirajte.
5. Kolač čuvajte u hladnjaku zaštićen od isušivanja.